menu

Public, Stella Brinkhof

Stella is Interim Public Young Professional bij YSE.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Stella Brinkhof

Waarom heb je gekozen voor het Public traineeship? 

Ik wist al dat ik graag een traineeship wilde doen, de combinatie van werken en je door blijven ontwikkelen met trainingen vind ik heel waardevol. Daarnaast heb ik interesse in de publieke sector, wat ook terug te zien is in mijn studiekeuzes (politicologie en management van de publieke sector). De publieke sector gaat ons allemaal aan en is in mijn optiek datgene wat Nederland draaiende houdt. Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren. Een vriendin werkte al bij YSE en was altijd erg enthousiast over de opdrachten en de cultuur. Toen ik bij YSE ging kijken werd haar enthousiasme alleen maar bevestigd.

Wat doe je in jouw rol?

Momenteel ben ik programmasecretaris voor een IT project bij gemeente Den Haag. In het programmateam wordt gewerkt aan het verbeteren en digitaliseren van de dienstverlening bij sociale zaken en werkgelegenheid. De burger staat centraal in de dienstverlening en alle ondersteunende middelen moeten daarbij aansluiten. Ik vind het heel leuk en leerzaam om mee te denken met de te maken stappen om het programma te doen slagen.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op onder andere mijn doorzettingsvermogen. Mijn master heb ik tussen 2020 en 2022 gevolgd. Het is een echte 'corona-opleiding' geweest, wat veel van je eigen doorzettingsvermogen en discipline vraagt.

Waar ligt jouw kracht?

Mijn kracht ligt in mijn sociale kant. Presenteren vind ik heerlijk om te doen, maar ik kan ook goed luisteren en op het juiste moment een vraag stellen. Dit is een mooie eigenschap om te hebben in een veld waar veel verschillende stakeholders zitten.

Als je één week de baas van YSE zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

Als ik een week de baas van YSE zou zijn, dan zou ik een lasergame wedstrijd organiseren tussen de verschillende traineeships. Daar zit geen diepere gedachte achter, dat lijkt mij gewoon hilarisch om te doen met z'n allen.

Wat zou jouw droomopdracht zijn?

Mijn droomopdracht is een opdracht in organisatieverandering. Alle organisaties leven en moeten meegaan met de verwachtingen en zorgen voor burgers. Een organisatie verandert alleen niet van de een op de andere dag. Daar is aandacht en zorg voor nodig, dat proces vind ik ontzettend boeiend.

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Iedereen die mij kent weet dat ik een ongezonde passie heb voor Taylor Swift en het Eurovisie Songfestival. Een van mijn favoriete nummers van Taylor Swift is Champagne Problems, en van Eurovisie vind ik Who the Hell is Edgar van Oostenrijk (2023) een fantastisch nummer.

Waar ben je in het weekend te vinden?

In het weekend ben ik met vrienden koffie aan het drinken, te fanatiek spelletjes aan het spelen, of in de bioscoop.

Het beste advies dat ik ooit kreeg…

Je vindt dingen alleen uit door te doen. Je kan wel eeuwig in de uitdenkfase zitten, maar op een gegeven moment moet er ook actie ondernomen worden.

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op