menu

Kyden bouwt voor het Bouwdepot

 

Sociale duurzaamheid

Bij Kyden streven we naar sociale duurzaamheid: het creëren van gelijke kansen, het verbinden van mensen en het bouwen van een samenleving waarin iedereen kan gedijen.

Vanuit dit ideaal organiseert de BU Projects een actie voor het goede doel: oktober 2023 staat in het teken van inzamelingsacties en -activiteiten, om met z’n allen zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Het Bouwdepot!

Actie “Bouwen voor Bouwdepot”

Wist je dat meer dan 12.500 jongeren in Nederland zich bevinden in een crisissituatie? Dak- of thuisloos, met oplopende schulden, geen familie en geen sociaal of financieel vangnet. Deze jongeren hebben vaak vanaf moment nul pech gehad en bevinden zich al jarenlang in deze omstandigheden. Volgens zowel de jongeren, als de gemeenten en professionals is er binnen het huidige systeem geen passend aanbod voor deze groep (thuisloze) jongvolwassenen met een problematische leefsituatie. Vooral 18- tot 21-jarigen vallen door de mazen van de wet en kunnen zelden uit hun crisissituatie komen. (bron: website het Bouwdepot)

Stichting Het Bouwdepot komt op voor deze groep jongeren door hen een jaar lang te voorzien van een stabiel inkomen. Met meer financiële rust kunnen de jongeren aan hun persoonlijk doelen werken en de regie over hun leven (op)pakken. 

Kyden en het Bouwdepot

Samen met Stichting het Bouwdepot gaan wij als Kyden zoveel mogelijk geld ophalen om bij te dragen aan het voortbestaan van de Stichting. Wij als young professionals binnen Kyden zetten ons graag in voor andere jongvolwassenen die in een kwetsbare situatie zitten. Waar wij de luxe en ruimte hebben om uitgebreid stil te staan bij onze (persoonlijke) ontwikkeling, is dit voor deze jongeren iets waar zij zonder hulp niet aan toe komen. De dag doorkomen, eten regelen, een slaapplek vinden en ondertussen werken of studeren is waar al hun tijd en energie in zit. 

De aanpak van het Bouwdepot geeft deze jongeren de kans om hun leven (weer) op de rails te krijgen. Als Kyden bouwen wij graag mee aan deze missie. Wij hopen ons steentje bij te dragen door een mooi bedrag op te halen en de naamsbekendheid van het Bouwdepot te vergroten - zodat meer jongeren deze kans kunnen krijgen in de toekomst. 

Hoe gaan we dit aanpakken?

  • Kyden Trainingen & Workshops voor organisaties: Wij bieden waardevolle trainingen en workshops aan, waarbij opbrengsten ten goede komen aan Het Bouwdepot. Benieuwd naar ons aanbod? Check deze pagina. Bij vragen of interesse kun je contact opnemen met Romyvanhouten@kyden.com

  • Trainingen, workshops en diensten voor studenten en (young) professionals: in ruil voor een donatie kun jij een interessante training of leuke workshop volgen. Daarnaast bieden we de mogelijkheid aan voor een cv/motivatie check en een braintest inclusief analysegesprek. Check deze pagina voor meer info en om je aan te melden.
  • Interne evenementen: zo leggen we met een groep collega’s gezamenlijk (minimaal) 100 km af om in beweging te komen voor het Bouwdepot. Daarnaast zijn er in oktober op ons kantoor andere initiatieven om geld op te halen. Dit zal allemaal gedeeld worden op Instagram, dus neem vooral een kijkje als je benieuwd bent. 
  • Samen staan we sterk - donaties verzamelen: Wij hebben jouw hulp nodig om een verschil te maken! Geen tijd om een dienst af te nemen maar wil je wel graag je steentje bijdragen?  Via een open tikkie kun jij direct een bedrag doneren. Elke bijdrage, groot of klein, draagt bij!

Blijf op de hoogte via onze actiepagina of LinkedIn voor de nieuwste updates over de actie. 

 


Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op