menu

Projects, Fiona Smits

Fiona is Interim Projects Young Professional bij YSE.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Fiona Smits

Waarom heb je gekozen voor het Projects traineeship? 

Ik heb voor dit traineeship van YSE gekozen om meerdere redenen. Allereerst wilde ik na mijn studie rechten een andere weg inslaan en wil ik door middel van dit traineeship in een korte tijd zo veel mogelijk op het gebied van projectmanagement leren. Het is bovendien een heel breed traineeship, waar ik een divers palet aan opdrachten kan doen en kan leren wat goed bij mij past. Ten slotte ben ik al van jongs af aan bezig met persoonlijke ontwikkeling, dus het ontwikkelprogramma van YSE sluit daar naadloos bij aan.

Wat doe je in jouw rol?

Ik ben momenteel projectmedewerker bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Bij het Kennisnetwerk Data en Samenleving van de VNG organiseer ik online en offline evenementen voor ca. 200 ambtenaren per keer, heb ik een nieuwsbrief voor de community van 3000+ ambtenaren opgezet, neem ik interviews af bij community leden, ben ik projectleider van de Kennisnetwerk website, en meer. Daarnaast schrijf ik bij een ander team het Projectplan Aanjaagteam Digitale Grondrechten en Ethiek.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots dat ik de keuze heb durven maken om vanuit mijn rechten-achtergrond een andere weg in te slaan. Ik merkte binnen onder meer mijn coördinerende functies bij de GGD en de Strafrechtswinkel dat een rol waarbij ik een spin in het web ben het best aansluit bij mijn interesses en vaardigheden. Van geheel andere orde ben ik er ook trots op dat ik begin 2023 alleen door Zuidoost-Azië ben gaan backpacken!

Waar ligt jouw kracht?

Mijn kracht ligt bij het organiseren en coördineren van zaken. Ik ga erg gestructureerd te werk, werk heel precies en heb oog voor detail. Daarnaast ben ik resultaatgericht en ga ik vol enthousiasme projecten aan.

Als je één week de baas van YSE zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

Een zomerfeest op een boot in Utrecht organiseren!

Wat zou jouw droomopdracht zijn?

Projectleider bij Bol.com of Albert Heijn! Geweldige bedrijven met een prachtig product, heel tastbaar en een unieke positionering op de markt. Realistischer gezien zou ik waarschijnlijk beginnen als projectmanagement ondersteuner, maar in de toekomst zou projectleider of manager mijn droom zijn.

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Aan mijn muzieksmaak moet je absoluut geen voorbeeld nemen. Ik luister alles door elkaar: pop, kindermuziek, filmmuziek, rock, klassiek, etc. Op dit moment staat ‘How You Samba’ van Kriss Kross Amsterdam bovenaan, omdat ik er vrolijk van word en zin krijg in de zomer.

Waar ben je in het weekend te vinden?

Overal en nergens, sinds ik werk zitten mijn weekenden erg vol. Het liefst zit ik in het park in de zon met vrienden en een Stelz in mijn hand.

Het beste advies dat ik ooit kreeg…

Het advies van mijn moeder: neem in je werk een Pippi Langkous mindset aan. ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’ Oftewel: ga de uitdaging aan, want je kan het!

 

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op