menu

Public, Roelof Admiraal

Roelof is Interim Public Young Professional bij YSE.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Roelof Admiraal

Waarom heb je gekozen voor het Public traineeship?

Ik heb gekozen voor het Public traineeship bij YSE vanwege de focus op persoonlijke ontwikkeling en de fijne, gezellige werksfeer. Zoals meerdere mensen wellicht zullen herkennen, wist ik na mijn studie nog niet precies waar ik zou willen werken en in wat voor rol. Mede daarom heb ik voor YSE gekozen. Hier krijg je de kans om bij verschillende organisaties afwisselende rollen te vervullen. Daarbij kun je bij YSE samen met andere young professionals echt maatschappelijke impact maken.

Wat doe je in jouw rol?

Op dit moment zit ik op opdracht bij de RDW als PMO'er waar ik de projecten ALKS (Automated Lane Keeping System) en een veranderprogramma binnen de afdeling ondersteun. Mijn werkzaamheden zijn dan ook heel divers; van het plannen, voorbereiden en notuleren van overleggen en het bijhouden van actie- en deliverablelijsten tot het schrijven van een opdrachtbeschrijving.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op mijn vermogen om snel dingen op te pakken en te regelen. Ik hou ervan om initiatief te nemen en direct aan de slag te gaan. Zo heb ik mijzelf tot chef koffie benoemd door in de eerste maand dat ik bij YSE werkte het koffieapparaat te laten onderhouden en nieuwe, eerlijke koffiebonen te introduceren. Sindsdien drinken we niet alleen lekkerdere maar ook eerlijke koffie.

Waar ligt jouw kracht?

Mijn kracht zit in mijn onuitputtelijke energie en enthousiasme waarmee ik veel voor elkaar krijg en anderen kan meekrijgen in mijn ideeën.

Als je één week de baas van YSE mag zijn, wat zou je dan doen?

Dan zou ik een heel groot evenement/congres van een paar dagen neerzetten met allerlei inspirerende sprekers, (sportieve) activiteiten, netwerkborrels, brainstormsessies, hackathon en nog veel meer activiteiten.

Wat zou jouw droomopdracht/-project/-rol zijn?

Mijn droomopdracht zou een opdracht zijn waarin ik bezig ben met Europese samenwerking en het maken en/of uitvoeren van Europees beleid bij een publieke organisatie. Ik zou graag de EU wat dichterbij de burgers willen brengen.

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

You & Me van Disclosure / MEUTE, ik kan daar al jaren geen genoeg van krijgen.

Waar ben je in het weekend te vinden?

Op een zeilboot op de Friese meren of in het prachtige Groningen.

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

Doe iets wat je leuk vindt, dan is werken nooit een straf.

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op