menu

'Interim': wat is dat nou eigenlijk?

Stefanie van de Griendt

 

Interim bij YSE

Interim. Volgens de Dikke van Dale: In – te – rim, komt van ‘ad interim’ uit het Latijns en betekent: in de tussentijd of tijdelijk. Oké… tussentijd of tijdelijk. Maar wie, wat, waar en hoe zit dat dan? We maken het graag helder voor je.

In Nederland gebruiken we de term interim vaak om aan te geven dat iemand tijdelijk een bepaalde functie vervuld. Vaak is dit iemand van buiten de organisatie en vervangt hij/zij iemand, komt hij/zij zaken op orde stellen of pakt hij/zij een tijdelijk project op. In de meeste gevallen gaat een werknemer op projectbasis aan de slag. Waarom dat dan handig is?

Er is een project, een rol of een verbetering die er om vraagt om met energie opgepakt te worden maar waar jij en je collega’s gewoon niet aan toekomen. Klinkt herkenbaar, niet? Dit is een goed voorbeeld waar een interimmer voor kan worden aangenomen. En dan het liefst een YSE-er natuurlijk 😉. Een YSE interimmer is gedreven, flexibel en snel beschikbaar. Maar welke voordelen kent een YSE interimmer nog meer? We vertellen je de 3 voordelen die wij het meest relevant vinden, want eigenlijk zijn ze natuurlijk oneindig!

1. Flexibiliteit & beschikbaarheid

Oké, deze deur hebben we misschien al ingetrapt, maar we zeggen het nog maar een keer. Interim (young) professionals zijn flexibel en vaak snel beschikbaar voor een tijdelijke opdracht. Een vaste kracht aannemen kan soms behoorlijk tijd innemen. Dat probleem is met een interimmer snel opgelost. Bij YSE bijvoorbeeld heeft iedereen een flink selectieproces doorlopen en weet je dus zeker dat je kwaliteit in huis haalt.

2. Frisse blik

Soms kent een team het team te goed, of zie je door de bomen het bos niet meer, of loop je vast of weet je simpel weg niet meer waar je moet beginnen. YSE interimmers brengen je dé frisse blik. Ze zijn nieuw met het project en daarom nog niet vastgeroest in bepaalde denkpatronen. Ze nemen daarnaast ook ervaringen van andere organisaties mee, wat zorgt voor net dat beetje extra voor je project.

3. Toegang tot een netwerk vol top talent

Werk je samen met YSE interim dan krijg je toegang tot onze pool met top talenten. Stuk voor stuk ambitieuze en energieke mensen met een echte hands-on mentaliteit.  Iedereen volgt het ontwikkelprogramma om het onderste uit de kan te halen. Na 2-3 jaar YSE interim zoeken zij uitdagende posities om in door te stromen. Werk je met onze interim pool samen dan krijg jij als eerste de mogelijkheid om deze toppers binnen te halen.

Enthousiast geworden over een YSE interim werkwijze? Snappen we! Wij ook namelijk. Maar wanneer zet je een YSE-er dan in? Het korte antwoord: wanneer je een tijdelijk iemand nodig hebt. Het lange antwoord: wanneer je handen te kort hebt, een bepaalde expertise in je team mist of wanneer iemand door bijvoorbeeld zwangerschap, ziekte of andere omstandigheden tijdelijk niet beschikbaar is.

Hoe interim er dan uit kan zien in jouw situatie? Dat hangt af van je rol. Ben je werkgever, dan kan een YSE interimmer voordelig zijn omdat ze een tijdelijke boost geven aan je organisatie door middel van project ondersteuning, projectleiderschap of door een bepaalde expertise zoals bijvoorbeeld digitale innovatie of data science. Wij betalen hun premies, hun vakantiegeld en vakantiedagen. Jij betaalt ons een uurtarief. We bepalen op basis van jouw wensen hoe we de opdracht concreet invullen. In ieder geval hebben we altijd wel een topper die bij jou past!

 

Wil je een YSE-er inzetten op een interim functie? Leg dan contact met mij via stefanie@yse.nl!


Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op