menu

Het ontwikkelprogramma van School of SKLLS

 

Nog geen twee jaar geleden startte ik met mijn trainingsgroep het ontwikkelprogramma van School of SKLLS. Nog niet helemaal wetende wat me te wachten stond, maar vooral mét heel veel zin om aan de slag te gaan, was het zo ver. De eerste trainingsdag! Eén van de eerste opdrachten was om een brief aan je toekomstige zelf te schrijven. Deze brief kreeg ik net voor de laatste training in mijn mailbox. Een goed moment voor een terugblik op twee jaar persoonlijke en professionele ontwikkeling!

Wie ben ik?

De eerste pijler van het ontwikkelprogramma begon met Insights. Op basis van een persoonlijk (kleuren)profiel brachten we in kaart wat onze krachten, valkuilen en drijfveren zijn. En wat dat betekent voor de samenwerking met anderen. De conclusie? Behandeleen ander zoals diegene behandeld wil worden! Ook gingen we aan de slag met samenwerken (‘hoe overleef ik feedback?!) en van elkaar leren (intervisiemethoden).

Wat kan ik?

Tijdens het tweede ‘blok’ leerden we hoe we onze eigenschappen het best in konden zetten, bijvoorbeeld door impact te maken met ons verhaal met gebruik van storytelling. Als trainingsgroep gingen we met elkaar wat meer de diepte in tijdens de training ‘Herken je grens’, waar we niet alleen leerden hoe we stress bij onszelf en elkaar kunnen herkennen, maar ook inzicht kregen in de functie van stress.

Waar sta ik?

Tijd om door te pakken! Nu we meer inzicht in onszelf hadden, was het tijd om te kijken hoe we de verbinding met de mensen om ons heen op konden zoeken. Bijvoorbeeld door met een trainingsacteur lastige gesprekken te oefenen, maar ook door te boksen. Onder begeleiding van een trainer werden we meegenomen in de parallel tussen hoe we sparren en hoe we omgaan met lastige situaties in het ‘echte leven’.

Wat wil ik?

En toen was het eind opeens in zicht. Tijdens de training ‘leef je persoonlijke missie’ gingen we aan de slag met onze eigen visie, missie, strategie en kernwaarden. Hier probeerden we een antwoord te formuleren op de vraag ‘wat wil ik bereiken en hoe ga ik dat doen?’ en ‘Wat zijn mijn belangrijkste kernwaarden?’ En tot op de dag van vandaag neem ik deze training mee als ik keuzes moet maken.

Mijn belangrijkste les uit het ontwikkelprogramma

Neem de tijd om te blijven reflecteren op de dingen die je doet en de keuzes die je maakt en durf daarin dicht bij jezelf te blijven!

.

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op