menu

Mijn ervaring als Interim professional bij YSE

 

Het interessante van een traineeship bij YSE is dat je bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken kan nemen. Om een beeld te schetsen van de mogelijkheden bij YSE neem ik jullie in deze blog mee in opdrachten die ik tijdens mijn Projects Traineeship heb afgerond.

Mijn eerste opdracht bij YSE was gelijk een hele bijzondere. Samen met een collega deed ik onderzoek naar het innovatieklimaat binnen de Nederlandse kottervisserijsector. De resultaten uit dit onderzoek waren input voor de innovatie agenda die is opgesteld door de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO) en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Het is een super interessante sector die op dit moment voor enorme uitdagingen staat. Dit maakte de opdracht dan ook complex en erg leerzaam. 

Daarna ben ik gestart in een team dat zich bezighoudt met de optimalisatie van de service bij de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO). Een organisatie die mij niet geheel onbekend was. Mijn functie hier was tweedelig. Ten eerste was ik verantwoordelijk voor het monitoren en faciliteren van de werkprocessen van het team. Daarnaast deed ik ook klantonderzoeken. Het doel van ons team was om de subsidie aanvragen van agrarische ondernemers klantvriendelijker te maken. Om dit te realiseren waren we constant in gesprek met de doelgroep om tools te ontwikkelen en te verbeteren. Kortom een veelzijdige opdracht.

Als derde opdracht ben ik gestart bij Mars. Na twee opdrachten binnen de publieke sector wilde ik graag een opdracht doen voor een commerciëlere organisatie. Bij Mars vervulde ik de functie van Network Planner binnen het logistieke team, iets wat totaal nieuw voor mij was. Het was interessant om binnen te kijken bij een bedrijf als Mars en een functie binnen een logistiek team te vervullen. Een functie die ik anders waarschijnlijk nooit zou vervullen.

Vorige week ben ik gestart bij ICTU en dit is (waarschijnlijk) mijn laatste opdracht. Ik ben super benieuwd naar wat ik hier de komende tijd ga leren. Met veel plezier kijk ik terug op alle opdrachten die ik heb gedaan. Een traineeship is een unieke kans om bij verschillende bedrijven te werken. Je leert wat voor opdrachten er bij je passen en binnen wat voor bedrijf je je carrière wilt voortzetten. Mocht je vragen hebben over het traineeship of over één van mijn opdrachten dan kan je mij mailen (susan@yse.nl).

-

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op