menu

Waar doe je opdrachten tijdens een traineeship van YSE?

 

Een traineeship bij YSE duurt gemiddeld 2 jaar. Hierin vervul je meestal 3 a 4 opdrachten waarbij je verschillende functies bij verschillende opdrachtgevers zal vervullen. De ene opdracht zal beter bevallen dan de andere maar bij elke opdracht leer je weer nieuwe dingen, dan wel op persoonlijk dan wel op inhoudelijk vlak. Persoonlijk vind ik dat het meest waardevolle aan het volgen van een traineeship. Ook kom je er zo gaandeweg achter waar jij goed in bent en waar je energie van krijgt. Het einddoel is een mooie werkplek te vinden waar je zelf helemaal op je plek bent.

YSE biedt drie verschillende traineeships aan: Projects, Public en Digital. Je oriënteert je dus al wel enigszins op een vakgebied maar je kunt ook zeker uit je comfortzone stappen. YSE beschikt over een netwerk van uiteenlopende opdrachtgevers en is altijd bezig om de pool van opdrachtgevers uit te breiden. Zo zijn er op dit moment mooie kansen bij Mars die gericht zijn op supply chain. Ook zijn er functies als programmasecretaris en projectsecretaris bij Gemeente Den Haag, adviseur bij ICTU en project consultant bij Holland Casino beschikbaar.

Ik ben zelf al ruim een jaar in dienst bij YSE en ik heb mijn eerste jaar volledig bij Mars doorgebracht. Het is uitzonderlijk om ergens zo lang te zitten maar tijdens de tussentijdse evaluatie waren zowel ik als mijn opdrachtgever positief over een langere samenwerking. Ik zag nog ruimte voor ontwikkeling op verschillende vlakken. Ik vervulde hier de functie van netwerkplanner binnen het logistieke team. Totaal iets nieuws voor mij met een bachelor finance en master business administration op zak. Dat is het mooie van het volgen van een traineeship waarbij dit soort kansen op je pad kunnen komen. Je wordt soms uit je comfortzone gehaald maar dat zorgt er wel voor dat je beter weet wat je later wel en niet zoekt in een baan. Het zorgt ervoor dat je soms net die drempel over gaat en het gaat proberen. Hierdoor ben ik erachter gekomen dat een groot internationaal commercieel bedrijf zoals Mars mij wel ligt maar ik niet een functie in de supply chain wil vervullen. Wel heb ik heel veel geleerd over systemen zoals SAP, stakeholder management en mezelf. Door de dynamische omgeving bij Mars werd ik elke dag uitgedaagd en heeft deze opdracht mij veel gebracht. Dit vond ik zelf erg fijn omdat ik van afwisselend werk houd maar ik had moeite met prioriteiten stellen en het sluiten van mijn laptop na werktijd aangezien er altijd wel werk lag. Bovendien kwam ik er tijdens deze opdracht achter dat ik bij mijn volgende opdracht graag meer projectmatig te werk zou willen gaan en dat ik bij een kleiner en minder commercieel bedrijf zou willen werken, Dit om ergens heel anders ook een kijkje in de keuken te nemen. Ik ben sinds 3 weken aan het werk bij Dialogue. Dialogue begeleidt organisaties in het juridisch werkveld door advies, training en coaching op het gebied van vaardigheden, management en leiderschap. Ik ben hier momenteel bezig met opstarten van de TML academy. Ik zal hierna andere werkzaamheden op gaan pakken die te maken hebben met congres- en event organisatie en met open inschrijvingen. Ik ben heel benieuwd naar de inzichten die ik hier ga opdoen.

Je kunt dus bij hele uiteenlopende opdrachtgevers aan de slag tijdens je traineeship. Al deze ervaringen zijn naar mijn mening heel waardevol en zullen je helpen om erna beter te weten waar je kwaliteiten liggen en waar je energie van krijgt. Je moet een plek vinden waar jij met plezier naar toe gaat. Heb je vragen of zou je meer willen weten na het lezen van deze blog? Mail dan gerust naar lisa@yse.nl.

 


Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op