menu

Vrijwilligerswerk doen tijdens kantooruren?

 

Hoe kan je als bedrijf en als medewerker nou écht iets terug doen voor de maatschappij? In deze rare tijden is deze vraag misschien wel belangrijker dan ooit. Omdat ik niet van stilzitten houd werk ik daar nu al enkele maanden aan bij Tripido. Bij Tripido ontwikkelen wij een verfrissend en inspirerend concept waarin we het normaal maken dat je tijdens je “gewone” werkweek gedeeltelijk als vrijwilliger aan de slag kunt gaan. Mooi idee… Maar hoe werkt dat nou precies?
 

Het idee achter Tripido is om een win-win(-win) situatie te creëren door het verbinden van drie belangen. Wij merken dat maatschappelijke organisaties behoefte hebben aan vrijwilligers met kennis en ervaring. Daarnaast zoeken werknemers steeds meer ontwikkeling, afwisseling en zingeving in hun werk. Zinvol werk wordt dan ook steeds populairder. Vooral bij jongere generaties merk ik dat dat een vereiste is bij het zoeken van een baan. Tripido is een mooi initiatief die hierop inspeelt. Tenslotte willen werkgevers steeds meer duurzame inzetbaarheid stimuleren, om op die manier een aantrekkelijke werkgever te zijn. 

Hoe dat er precies uitziet verschilt per organisatie. Zo werken we bijvoorbeeld met Shell samen, waar elke medewerker het recht heeft om via Tripido vrijwilligerswerk te gaan doen. Als medewerker ga je bijvoorbeeld een dag minder op kantoor werken, maar ga je die tijd buiten de deur besteden. Het inspireert mij ontzettend om te zien hoe graag mensen deze kans aangrijpen om wat voor een ander te doen. Sommige medewerkers van Shell werken nu op vrijdagen bij de plaatselijke voedselbank, andere helpen bij het bouwen van boten of zetten hun tijd in om mensen met autisme te helpen. Iedereen draagt op zijn eigen manier een steentje bij!

Ik ben zelf enorm gemotiveerd geraakt door het werken aan een concept waarvan ik vermoed dat het in de toekomst steeds normaler zal zijn.  Als we ook maar iets meer liefde en energie in de mensen om ons heen kunnen stoppen, dan weet ik zeker dat we daar allemaal gelukkiger van worden. Ik hoop dat Tripido daar een mooie rol ik zou kunnen hebben.

 


Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op