menu

Wellicht is je droom dichterbij dan je denkt...

Rennie Minzinga

 

Heb jij wel eens gefantaseerd over een eigen bedrijf? Wat zou je willen ontwikkelen, bereiken of creëren? 

Tijdens mijn studententijd ben ik gestart met een eigen onderneming als consultant op het gebied van burn-out preventie. Dat vond ik spannend! En nog steeds. Met zweethandjes stond ik een paar weken geleden voor een groep managers die wilden weten hoe ze moeten omgaan met stress-klachten van hun personeel. Een tijdje later voerde ik een gesprek over een mogelijke samenwerking met een grote corporate. Op zulke momenten gieren de zenuwen door mijn buik, maar achteraf kijk ik terug op een overwinning. Ik heb het gedaan! Je zult misschien denken, waarom begin je eraan als je het zo spannend vindt? Juist op de spannende momenten leer je over jezelf. Wat past bij mij, wat kan ik goed en waar heb ik hulp bij nodig. Je leert proactief te zijn en ook om fouten te maken. Op je bek gaan hoort er namelijk bij. Sterker nog, ik denk dat het ontzettend goed voor je is. 

Voor mij is één van de hoogste waarden in het leven jezelf leren kennen. het starten van mijn eigen bedrijf leer ik mezelf in nieuwe situaties kennen en ervaar ik wat al dan niet bij me past. De millennial is gewend dat al het succes binnen handbereik ligt. Falen is dan ook je eigen schuld. Het is echter onmogelijk om overal de beste in te zijn. Daar komt de inmiddels beruchte social media nog eens bovenop, die als katalysator fungeert in het constant vergelijken van jezelf met anderen. Een exotische vakantie op Bali lijkt op Instagram veel interessanter dan een wandelvakantie in Frankrijk. Terwijl ik stiekem geniet van het wandelen door de bossen op mijn sandalen, met sokken. Wat ik hiermee wil zeggen is dat jezelf leren kennen inhoudt dat je erkent waar je sterke punten en valkuilen liggen, en dat je bovenal mild bent voor jezelf. Denk maar eens na over het volgende. Een hart kan maar een ding en dat is kloppen. Een hart kan niet ademen of nadenken. Moet het hart zichzelf daarom veroordelen? Nee, want het hart klopt en het is van wezenlijk belang om dat te doen. Dat is goed genoeg.

Mijn studententijd eindigde. Wat was voor mij de juiste volgende stap? Ik wilde mijn eigen bedrijf niet opgeven, maar me er ook niet volledig op storten. Een grotere organisatie biedt je namelijk de mogelijkheid om te leren van de mensen om je heen en te bouwen op andermans ervaring. Bij WeShareTalent hoef ik geen keuze te maken en kan ik beide doen. Ik hoor van leeftijdsgenoten dat ze ook graag een bedrijf zouden willen starten maar niet zomaar hun zekerheid op willen geven. Ik gun het andere jonge mensen enorm en zou willen dat bedrijven hier de mogelijkheid voor geven. Beide krijgen er in mijn ogen veel voor terug. Je bent ten eerste namelijk helemaal op jezelf aangewezen. Daar word je enorm zelfstandig van. Verder dien je altijd alert te zijn op nieuwe kansen en heb je een flinke dosis doorzettingsvermogen nodig. Door jezelf in het diepe te gooien en uit te dagen maak je onherroepelijk ook fouten. Dat hoort erbij. Daarmee vergroot je je eigen weerbaarheid en word je milder jegens jezelf en anderen. Iets wat mij in ieder geval een gelukkig en trots mens maakt.

Dus nogmaals de vraag: Hoe ziet jouw eigen bedrijf eruit? Wat wil je ontwikkelen, creëren of bereiken? Wellicht is je droom dichterbij dan je denkt…


Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op