menu

Adres

Amsterdamsestraatweg 40
, 3743DT Baarn
, Nederland

Social media

Facebook · Instagram · LinkedIn

Generatie Y: op zoek naar betekenis

Simon Klop

 

Door: Rennie Minzinga, oud-stagiaire bij YSE

Generatie Y: op zoek naar betekenis

Ik denk dat iedereen het begrip millenials inmiddels wel kent. Als lid van generatie Y ben ik zelf ook opgegroeid in een complexe maatschappij waarbinnen individualisering en prestatie de boventoon voeren, waar alle informatie beschikbaar is en je snel moet kunnen schakelen. Het gevolg hiervan is dat er veel van je verwacht wordt. Naast je studie dien je op zijn minst verschillende commissies te hebben gedaan, een half jaartje buitenland is bijna een must en vergeet ondertussen niet om ook nog eens hoge cijfers te halen en een netwerk op te bouwen. Pfff wat een werk. Maar waar hebben wij als generatie Y nu behoefte aan? Als Utrechtse masterstudent richting Arbeid- en Organisatiepsychologie en stagiair bij YSE ben ik op zoek gegaan naar het antwoord.

Zelfontplooiing is het levensmotto van generatie Y”

Volgens de literatuur willen we voornamelijk persoonlijke ontwikkeling, betrokkenheid en onze eigen grenzen verleggen. Maar is dat genoeg? Binnen mijn masteronderzoek breng ik onder andere de werkkenmerken van een traineeship in kaart en kijk ik hoe zij relateren aan burn-out en bevlogenheid. Naast alle literatuur omtrent deze termen krijg ik ook regelmatig enthousiast artikeltjes toegestuurd van collega’s. Laatst kreeg ik een stukje van psychologe Emily Smith en dat heeft me aan het denken gezet. Zij zegt dat burn-out een gevolg is van de constante zoektocht naar geluk. Een constant gevoel van bevrediging is oppervlakkig en onmogelijk. Het is alsof je jezelf een wortel voorhoudt waar je eindeloos achteraan kunt blijven rennen. Waar het om draait volgens haar, is betekenis. Door betekenis te vinden word je dus gelukkig én bevlogen. Heb je wel eens gehoord van de ‘5 regrets of the dying’? Één van de vijf ‘regrets’ luidt als volgt: I wish that I had let myself be happier. Volgens mij levert een leven zonder betekenis een belangrijke bijdrage aan zo’n regret.

“Mensen werken voor mensen, niet voor bedrijven”

Dankzij de dagelijkse beslommeringen mede als gevolg van de hoge verwachtingen van onze generatie is het makkelijk om de betekenis uit het oog te verliezen. Maar door dichtbij mezelf te blijven en de focus op betekenis te houden merk ik dat ik gelukkiger ben op mijn werk.

Dat kwam bijvoorbeeld naar voren in het Honours programma de Young Innovators dat ik naast mijn studie heb gevolgd. De fundering van dit programma ligt volledig in de intrinsieke motivatie en maatschappelijke betrokkenheid. Hoewel ik relatief weinig theorieën heb geleerd, heb ik wel ervaren welke mooie dingen kunnen ontstaan door de behoefte van mij en mijn medestudenten om bij te dragen aan een betere wereld. Ook als stagiair bij YSE heb ik dat mee mogen maken. Bijvoorbeeld door de vegetarische lunch die ik heb georganiseerd voor ongeveer vijftig man in het kader van duurzaamheid. Dan ontstaan er ineens hele andere gesprekken, over hoe je bewust kunt leven bijvoorbeeld. Als iedereen op zoek is naar betekenis en elkaar inspireert ontstaat er ook een fijne sfeer op de werkvloer en krijg je bovendien gezamenlijk ook nog eens meer voor elkaar.

Dus mijn vraag aan jou is hoe vind jij betekenis in je werk?

Rennie Minzinga