menu

Vacatures, Jij bent dus nieuwsgierig naar wat een traineeship bij YSE inhoudt?

Wij noemen onze eigen traineeships onze "Interim Traineeships". Je treedt bij ons in dienst en voert verschillende opdrachten uit bij onze klanten. Tegelijkertijd werk jij aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling vanuit onze “School of YSE”. We vertellen je hier op deze pagina, en onder de vacatures zelf, meer over. Wil je toch jouw traineeship volgen bij één organisatie? Kijk dan op de pagina “Traineeships bij onze klanten”.

Wat is een traineeship eigenlijk?

Je komt het woord ‘traineeship’ vast en zeker vaker tegen, vooral als starter, en veel organisaties bieden tegenwoordig wel een traineeship of ontwikkelprogramma. In het kort is een traineeship een (starters)functie waarbij je gedurende een bepaalde periode wordt opgeleid tot een brede specialist binnen een bepaald vakgebied. Dit wordt gedaan door werkervaring te combineren met trainingen en coaching. Deze periode varieert van slechts enkele maanden tot meerdere jaren. Bij YSE investeren heel stevig in jouw ervaring, kennis en persoonlijke ontwikkeling en krijg je een van de meest complete en uitdagende traineeships die er maar bestaat.

Hoe ziet een traineeship bij YSE er uit?

Dat lees je hieronder. Bij YSE duurt een traineeship één of twee jaar, afhankelijk van jouw werkervaring, en ga je bij diverse organisaties aan de slag. Bij welke organisaties dit zal zijn, kunnen we jou vooraf niet vertellen. We gaan samen op zoek naar een passende opdrachtgever en rol voor jou. Gemiddeld genomen werk vervul je 2-5 rollen binnen verschillende organisaties gedurende het traineeship. Als je klaar bent met je traineeship krijg je altijd de mogelijkheid om langer bij ons te blijven werken en dus nog meer opdrachten uit te voeren bij onze klanten. Je kan dan dus gewoon verder met jouw professionele ontwikkeling! Terwijl jij voor opdrachtgevers werkt gaan we ook werken aan je persoonlijke ontwikkeling, en leer jij jezelf beter kennen. Dit doen we door trainingen, masterclasses, coaching en intervisie. Samen zorgen we ervoor dat jij tijdens je traineeship groeit, zowel inhoudelijk als persoonlijk! Je kan ook blogs lezen die onze (oud-)collega’s hebben geschreven, zodat je een nog beter beeld krijgt, zoals: “zes lessen die ik meeneem uit het traineeship”,“wat moet ik nou bij YSE?”, “keuze van je eerste baan en waar het dan om gaat” Waar gaan de opdrachten over? Om jouw expertise te ontwikkelen en je opdrachten richting te geven hebben wij verschillende vakgebieden, namelijk onze Talent Area’s opgericht. Samen met je collega’s uit jouw talent area ga jij je verdiepen in jouw interessegebied, evenementen organiseren en natuurlijk leuke activiteiten mee te beleven. Wij hebben voor de volgende vakgebieden traineeships: Circular Data Digital Projects Public

Hoe en wat leer ik tijdens een traineeship?

Leren is super belangrijk! Daarvoor hanteren wij het 70/20/10 principe. Dit betekent dat je 70% van jouw tijd besteedt aan leren in de praktijk, zoals het uitvoeren van taken bij je opdrachtgever, zelfreflectie en evaluatiegesprekken en jouw persoonlijke ontwikkelplan in uitvoering brengen. Daarnaast spendeer je 20% van de uren aan het leren door interactie, waarbij jouw peoplemanager en buddy, intervisie met jouw trainingsgroep en gesprekken tijdens de opdracht de basis vormen. De overige 10% van jouw ontwikkeling bestaat uit de trainingen die je volgt binnen de “School of YSE”, plus de diverse masterclasses die aangeboden worden door YSE. De trainingen van de “School of YSE” bestaan uit verschillende elementen, namelijk: theoretische kennis, persoonlijke ontwikkeling, inhoudelijke begeleiding en het organiseren en bijwonen van evenementen. In het geval van een traineeship bij onze klanten ziet dat er anders uit. Deze traineeships zijn namelijk altijd maatwerk en kunnen dus iets anders zijn dan de “School of YSE”. Dit houdt in dat het ontwikkelprogramma naadloos aansluit bij jouw werkomgeving en toegespitst is op vaardigheden die voor jou van dagelijks belang zijn. Je vindt hier meer over in de specifieke vacatures onder de pagina "traineeships bij onze klanten".

Wat kan ik na het traineeship?

Nadat je jouw traineeship hebt afgerond, alle trainingen gevolgd en de nodige werkervaring hebt opgedaan, ben je heel veel over jezelf te weten gekomen. Je weet wat je leuk vindt en wat niet, waar je goed in bent en wat jouw uitdagingen zijn op de werkvloer. Je komt goed beslagen ten ijs bij nieuwe opdracht- en werkgevers, kunt jezelf in twee zinnen omschrijven en kunt direct een concrete bijdrage leveren en van toegevoegde waarde zijn. Jij hebt handvatten gekregen om dingen constructief aan te pakken en daarbij jouw persoonlijke kracht optimaal in te zetten. En de laatste vraag…

Is het ook gezellig bij jullie?

Is de paus katholiek? Natuurlijk is het gezellig! Naast het werken, de soms lange en intensieve dagen, gaan ook regelmatig de voetjes omhoog. Hier een paar jaarlijkse hoogtepunten: YSEtival: in het kort, een nacht weg met alle YSE-ers vol met activiteiten en gezelligheid tot in de vroege uurtjes. Wintersport: spreekt voor zich. Een paar dagen in Oostenrijkse Alpen vertoeven waar de après ski niet mag ontbreken. Een kerstfeest, waarbij ieder jaar een nieuw iets bedacht wordt om samen deze feestelijke periode in te gaan. Plus uiteraard de in Nederland wereldberoemde vrijmibo, waar je samen met je collega’s nog even napraat en plannen maakt of bespreekt. Als YSE-er krijg je de ruimte om hier zelf invulling aan te geven. Dus zit je vol toffe ideeën die je graag met jouw nieuwe collega’s wil ondernemen, dan kun je je altijd bij een commissie voegen of er gewoon zelf een oprichten. Wij vinden het namelijk ontzettend belangrijk dat er naast werken, ook veel lol met elkaar wordt gemaakt. Wat een oud-collega hierover te vertellen had lees je hier: “de waarde van YSE collega’s”. Wil je toch jouw traineeship volgen bij één organisatie? Kijk dan naar de traineeships bij onze klanten.

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op