menu

Vacatures, Hier vind je informatie en vacatures over traineeships bij onze klanten.

Naast onze eigen traineeships bieden wij ook “incompany traineeships”. Dit zijn traineeships bij onze klanten. Er zijn namelijk veel organisaties die de werving- en selectie en/of het ontwikkelprogramma van een traineeship graag aan een samenwerkingspartner uitbesteden. Wij zijn voor veel organisaties de partner om dit te doen! Een incompany traineeship betekent dat jij het ontwikkelprogramma bij ons volgt terwijl je in dienst bent bij een andere organisatie die onze klant is. Daar heb jij een toffe en leerzame functie binnen een dynamische werkomgeving. Wil je toch ervaring opdoen bij meerdere organisaties gedurende jouw traineeship? Kijk dan naar het Interim Traineeship.

Bij wat voor organisaties kun je via YSE een traineeship volgen?

Bij het Incompany Traineeship werk je gedurende de week voor één organisaties, maar mag je tien procent van jouw tijd aan persoonlijke ontwikkeling besteden. Organisaties waarmee wij deze samenwerking hebben, zijn bijvoorbeeld Smurfit Kappa, de Vrije Universiteit Amsterdam, Omring, UWV, maar ook Sweco en Yokogawa. Kun je geen actuele vacatures van deze organisatie vinden? Dat kan kloppen! Sommige van deze organisaties, zoals Sweco, doen zelf de werving en selectie en werken alleen voor de training en coaching met ons samen. Andere incompany klanten werven bijvoorbeeld maar een keer per twee jaar (zoals de VU) terwijl bijvoorbeeld Kirkman Company doorlopend werft voor hun traineeship. Wil je meer weten over het specifieke wervingsproces van organisaties waar we een traineeship uitvoeren? Dan kun je altijd contact met ons opnemen!

Wat krijg je dan precies aan “traineeship”?

Wat is nou dat ontwikkelprogramma waar wij het telkens over hebben? Onze ontwikkelprogramma’s bestaan uit verschillende elementen, namelijk: trainingen, persoonlijke coaching, inhoudelijke begeleiding en het organiseren en bijwonen van evenementen. In het geval van het ‘Incompany Traineeship’ hebben wij deze samen met onze opdrachtgevers ontworpen. Dit houdt in dat het ontwikkelprogramma naadloos aansluit op de wensen van jouw -toekomstige- werkgever, en dat de trainingen samen met onze klant zijn uitgekozen om jou de vaardigheden te geven die je nodig hebt in het werken bij deze organisatie. In principe is geen traineeship daarmee hetzelfde, want de organisaties waar wij voor werken zijn dit ook niet! Het kan zijn dat je in een trainingsgroep zit met trainees uit allemaal verschillende organisaties, maar je kan ook in een trainingsgroep zitten met trainees die allemaal in hetzelfde incompany traineeship zitten. Toch zijn er vaak ook overeenkomsten tussen onze incompany traineeships. Zo zijn de meeste van onze ontwikkelprogramma’s bij incompany traineeships opgebouwd uit de volgende bouwblokken:

  • Wat zijn je drijfveren en eigenschappen? Deze trainingen zijn gericht op inhoudelijke ontwikkeling, maar ook op persoonlijk leiderschap. Zo ga je aan de slag met Insights Discovery, dieptecoaching, feedback geven en ontvangen en intervisie. Je gaat ontdekken wat jouw voorkeursstijl in gedrag is en hoe je dit kan inzetten.
  • Wat zijn je belangrijkste kwaliteiten en hoe zet je ze in? We nemen een deepdive in diverse skills en competenties die iedere starten een vliegende start van hun carriere geven. Zo zijn er trainingen in presenteren, het creatief oplossen van problemen, het leiden van workshops en presentaties, en krijg je een masterclass effectief communiceren.
  • Hoe sta jij in je omgeving en hoe verbind je mensen? Hier ligt de nadruk op het afstemmen en verbinden met collega’s en de klant, het werken met verschillende type persoonlijkheden en krijg je een workshop ‘persoonlijk leiderschap onder druk’.
  • Wat ga je doen na je vliegende start? De focus ligt hierbij op jouw loopbaan en verdere ontwikkeling, wat jij wil en het nemen van beslissingen hierin. 

Is het ook gezellig bij jullie?

Is de paus katholiek? Natuurlijk is het gezellig! Naast het werken, de soms lange en intensieve dagen, gaan ook regelmatig de voetjes omhoog. Hier een paar jaarlijkse hoogtepunten: YSEtival: in het kort, een nacht weg met alle YSE-ers vol met activiteiten en gezelligheid tot in de vroege uurtjes. Wintersport: spreekt voor zich. Een paar dagen in Oostenrijkse Alpen vertoeven waar de après ski niet mag ontbreken. Een kerstfeest, waarbij ieder jaar een nieuw iets bedacht wordt om samen deze feestelijke periode in te gaan. Plus uiteraard de in Nederland wereldberoemde vrijmibo, waar je samen met je andere young professionals nog even napraat en plannen bespreekt of maakt. Als YSE-er krijg je de ruimte om hier zelf invulling aan te geven. Dus zit je vol toffe ideeën die je graag met jouw trainingsgenoten wil ondernemen is hier voldoende ruimte voor. Wij vinden het namelijk ontzettend belangrijk dat er naast werken, ook veel lol met elkaar wordt gemaakt. Wil je toch ervaring opdoen bij meerdere organisaties gedurende jouw traineeship? Kijk dan naar het Interim Traineeship.

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op