menu

Adres

Joseph Haydnlaan 2a
, 3533 AE Utrecht
, Nederland

Social media

Instagram · LinkedIn

Public, Sjors Wijlhuizen

Sjors is Young Professional in ons Public traineeship.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Sjors Wijlhuizen

Waarom heb je gekozen voor het Public traineeship?

Ik heb een interesse voor maatschappelijke vraagstukken en vind het leuk om dicht tegen de politieke actualiteit aan te werken. Het Public traineeship stelt mij in staat om werken in de publieke sector op verschillende manieren te leren kennen: bij beleidsmakers én uitvoeringsorganisaties. Die diversiteit en maatschappelijke relevantie maken dit traineeship aantrekkelijk voor mij!

Waar ben je trots op?

Ik ben er trots op dat ik mezelf altijd ben blijven uitdagen door nieuwe ervaringen op te doen en projecten op te pakken. Zo ben ik mijn studententijd begonnen met toneel en heb ik als tweede bachelor filosofie gestudeerd. YSE biedt me de kans om dit ook in mijn werkende leven te blijven doen!

Waar ligt jouw kracht?

Het structureren en overbrengen van informatie! Ik haal veel energie uit presenteren en vind het leuk om na te denken over hoe je complexe materie simpel kan uitleggen. Zo heb ik op de universiteit met veel plezier werkgroepen gegeven over internationale politiek. Gelukkig kan ik ook bij YSE deze vaardigheid toepassen en verder ontwikkelen.

Als je één week de baas van Public zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

Ik zou een week met de Public Young Professionals een wandeltocht door de bergen gaan maken ergens in centraal Europa of de Kaukasus. Onder die omstandigheden leer je elkaar echt kennen en heb je de tijd en ruimte om veel van elkaar te leren. 

Wat zou jouw droomrol zijn?

Mijn droomrol combineert vorm met inhoud. Bijvoorbeeld door als kennismakelaar overheid, wetenschap en de private sector aan elkaar te koppelen in de totstandkoming van beleid. Als het even kan werk ik samen in een team dat plezier haalt uit hard werken én het opbouwen van goede relaties met elkaar. 

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Whisper Not van Art Blakey & the Jazz Messengers. En dan specifiek de live opname in club Saint-Germain uit 1959. Het enthousiaste geroep van het publiek en het stuwende spel van Art Blakey op de drums toveren bij mij altijd een glimlach op het gezicht en vult me met energie. Vooral heerlijk om te luisteren als ik s'avonds langs de grachten van Leiden loop.

Waar ben je in het weekend te vinden?

Sinds ik ben begonnen met werken heb ik een nieuw weekendritueel ontwikkeld: op zondagochtend uitgebreid de krant lezen met koffie aan de keukentafel. Daar kom ik helemaal tot rust. Dat is vaak ook wel nodig, want de avond daarvoor heb ik waarschijnlijk tot laat met vrienden in de kroeg gehangen. 

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

"Ken jezelf". Niet specifiek gericht aan mij, maar de tekst op de tempel van Apollo in Delphi. Het wordt doorgaans gezien als een leidmotief achter de ontwikkeling van de Westerse filosofie van Socrates tot Sartre.

Blogs