menu

Adres

Joseph Haydnlaan 2a
, 3533 AE Utrecht
, Nederland

Social media

Instagram · LinkedIn

De Vermeulen Groep, Lara Dirven

Lara is Young Professional in het management traineeship van de Vermeulen Groep.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Lara Dirven

Waarom heb je gekozen voor het traineeship bij de Vermeulen Groep?

Ik heb gekozen voor een traineeship bij de Vermeulen Groep. Familiebedrijven hebben mij altijd al aangesproken. Hiervoor werkte ik in de advocatuur in het ondernemingsrecht maar richtte ik mij vooral op de faillissementspraktijk. Ik merkte dat ik vooral met de ondernemer wilde mee denken in plaats van de tent te moeten sluiten en alles te verkopen waar die ondernemer (meestal) met hart en ziel aan had gewerkt. De vraag ontstond of dit wel was wat ik wilde doen… Toen ik dit traineeship per toeval voorbij zag komen op het internet, sprak het me zo aan en had ik binnen no time een motivatiebrief geschreven. Drie weken later was ik aangenomen!

Waar ben je trots op?

Waar ik het meest trots op ben is dat ik naast mijn studie en drukke studentenleven ook veel viool speelde en daardoor erg mooie concerten heb gespeeld in binnen- en buitenland. Ik heb ook meegespeeld met het beste studentenorkest van Nederland (NSO) en vervulde een functie in het bestuur daarvan. Een groots, professioneel en fantastisch project waar ik waardevolle herinneringen aan heb!

Waar ligt jouw kracht?

Mijn kracht ligt in mijn enthousiasme en energieke voorkomen. Ik vind het belangrijk om een mooi resultaat en een goede sfeer na te streven en doe er alles aan om dat te bereiken.

ls je één week de baas van de Vermeulen Groep zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

Oe, spannend! Ik zou me richten op twee dingen: de naam de Vermeulen Groep vergroten en de werknemers waarderen. In die week zou ik ervoor zorgen dat we op een grote beurs staan, dat er een open dag wordt gehouden, dat we op de radio komen en dat er een reclame gemaakt wordt die uitgezonden zal worden. Om de werknemers het gevoel te geven dat ze gewaardeerd worden, zal er een personeelsfeestje georganiseerd worden waarbij aanhang ook welkom is. Door werknemers zich trots te laten voelen op wat ze doen, zullen ze zich ook extra verbonden voelen met het werk en zich extra in gaan zetten.

Wat zou jouw droomopdracht, -project of -rol zijn?

Dat vind ik een moeilijke vraag! Ik hoop door het YSE management traineeship te volgen erachter te komen waar mijn echte krachten liggen / wat ik het leukst vind /welke functie ik het liefst vervul. Ik verwacht dat het een opdracht is waarbij ik veel onder de mensen zal zijn, waar ik een leidinggevende functie vervul en mensen zal aansturen en waarbij deadlines een rol spelen.

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Sowieso ‘Ride with me’ van Nelly! Dat is ook het standaard nummertje dat ik aan vraag op feestjes…

Waar ben je in het weekend te vinden?

In het weekend ben ik het liefst met veel vrienden en familie om me heen, geniet ik graag van een taartje (!) of wijn op een zonnig terras. Omdat ik doordeweeks vaak veel in de auto zit, probeer ik in het weekend veel buiten te zijn. Op zondag sta ik in ieder geval op het hockeyveld, vooral de derde helft is aan ons team besteed! Daarnaast ben ik in de zomer veel op het water te vinden want ik vind het heerlijk om te zeilen.

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

In Groningen studeerde ik mijn bachelor en daar staat een standbeeldje bij het harmoniegebouw waar ik vaak college’s volgde. Er staat ‘non scolae, sed vitae’ op en is Latijn voor ‘niet voor de school maar voor het leven.’ De leus wordt soms doorgetrokken in het werkende leven; je leeft niet om te werken maar je werkt om te leven. Ik leer graag meer en vind werken erg leuk maar ik wil bovenal een heel mooi leven leven!

Blogs