menu

Adres

Joseph Haydnlaan 2a
, 3533 AE Utrecht
, Nederland

Social media

Instagram · LinkedIn

Circular, Jaimy Nijnens

Jaimy is young professional in ons Circular traineeship.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Jaimy Nijnens

Waarom heb je gekozen voor het Circular traineeship van YSE?

‘’We are the first generation to feel the effect of climate change and the last generation who can do something about it.’’

Deze uitspraak van Obama onderstreept voor mij de urgentie om snel stappen te maken naar een circulaire economie. Ik zie daarin een belangrijke rol voor bedrijven, door circulaire verdienmodellen te implementeren en voor overheden, om effectief beleid te maken en uit te voeren. In de afgelopen jaren ben ik geïnspireerd geraakt door de kracht van organisaties om bij te dragen aan de transitie naar een duurzame economie. De functie van het circulaire traineeship binnen YSE raakt aan veel onderdelen waar ik in de afgelopen jaren bij betrokken ben geweest. In de stage die ik heb gedaan bij Kirkman Company, heb ik de kracht van de B Corps (Benefit Corporations) leren kennen. Ik heb 21 CEO’s van B Corps (Benefit Corporations) kunnen interviewen en heb ik een mooie scriptie kunnen schrijven over drijfveren, leiderschap en duurzame dilemma’s. Ook heb ik binnen mijn eigen startup op een ondernemende manier de circulaire economie leren kennen. Doordat YSE zich focust op ontwikkeling en samen meer leren in deze economie, vormt dit een ideale start van mijn carrière! 

Waar ben je trots op?

300 senioren digitaal wegwijs maken! Dit heb ik gedaan met twee vrienden met onze sociale startup, KlikStart. Wij geven met zijn drieën tablet- en computercursussen aan senioren. Dit doen we met geupcyclede tablets en laptops van de Rabobank, op deze manier willen we bijdragen aan een inclusieve samenleving.

Waar ligt jouw kracht?

Mijn kracht ligt in het verbinden van mensen, in combinatie met mijn kennis over procesoptimalisatie wil ik eraan bijdragen dat supply chains steeds meer circulair worden. Met mijn enthousiasme en intrinsieke gedrevenheid werk ik hard om dit doel te bereiken.  

Wat zou jouw droomopdracht zijn?

Mijn droomopdracht zou zijn om een organisatie in de maakindustrie, of de voedselindustrie te helpen om te transformeren van een lineair businessmodel naar een circulaire businessmodel.

Blogs: