menu

Adres

Joseph Haydnlaan 2a
, 3533 AE Utrecht
, Nederland

Social media

Instagram · LinkedIn

Schagen Groep, Erik van de Worp

Erik is circular incompany Young Professional bij de Schagen Groep.

Stuur e-mail

Waarom heb je gekozen voor het circular traineeship bij Schagen Groep?

Ik heb het traineeship bij mijn functie gezocht om meer uit mijn eerste jaren als young professional te kunnen halen. Voor Schagen was dit een nieuwe weg en daardoor was hier veel enthousiasme voor. Ik heb hiervoor gekozen omdat het een perfecte combinatie was van inhoudelijke kennis op het vlak van circulair ondernemen en professionele ontwikkeling. Daarnaast kom ik hier veel leuke, jonge en energieke mensen tegen, en daar word ik blij van!

Waar ben je trots op?

Dat ik mijn broer heb mogen helpen met het uitdenken en oprichten van zijn onderneming. Van zijn abstracte ideeën heb ik een businessplan gemaakt. Dit plan is heel positief ontvangen door de bank en andere investeerders en inmiddels is het uitgegroeid tot een fantastisch bedrijf. En dat ook nog eens zoals in het businessplan bedacht.

Waar ligt jouw kracht?

Mijn kracht ligt in dat ik heel goed in staat ben om mijn eigen weg uit te stippelen en zelfstandig kan werken. Ik zoek dan mensen om me heen die me kunnen helpen met de opdracht. Dit combineer ik met mijn kennis op het gebied van verandermanagement, waarmee ik probeer om mensen 'gewone, allerdaagse dingen' vanuit een ander perspectief te laten zien om ze vervolgens te motiveren om zaken anders aan te pakken.

Als je één week de baas van Schagen groep zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

Vieren dat het zo'n mooi bedrijf is. Daarnaast zou ik een game willen doen waarin we vooruitkijken naar hoe onze organisatie en industrie er over 20 of 30 jaar uit ziet. Met deze inspiratie zou ik dan iedereen weer aan werk willen zetten.

Wat zou jouw droomopdracht zijn?

Een enorme innovatie-opdracht waarmee de organisatie een voorloper wordt in de markt, in combinatie met een vernieuwing van het business model.

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Le onde van Ludovico Einaudi. Hier kom ik helemaal van tot rust en even los van alles om me heen.

Waar ben je in het weekend te vinden?

Buiten, sportend het liefst. Vaak trek ik er fietsend op uit met vrienden en waaien we lekker uit en genieten we van de omgeving.

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

Denk taakgericht. Als je de taak goed uitvoert dan is resultaat een onvermijdelijk gevolg.

Blogs