menu

Public, Anne de Wit

Anne is een Interim Public Young Professional bij YSE.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Anne de Wit

Waarom heb je gekozen voor het Public traineeship?

 Ik heb gekozen voor het public traineeship omdat ik het belangrijk vind om maatschappelijk betrokken te zijn. Ik vind het belangrijk om mij in te zetten voor een samenleving met gelijkere kansen.

Wat doe je in jouw rol?

Ik werk nu bij de gemeente Den Haag als programmasecretaris van twee opdrachten: de opvang van Oekraïense vluchtelingen en de versnelde opvang van asielzoekers en statushouders. Daarnaast houd ik mij bezig met de bestuurlijke coördinatie van de programma’s.

Waar ben je trots op?

 Dat mijn vriend en ik samen een huis gebouwd hebben! Als je dat tot een goed einde kunt brengen dan kun je alles;)

Waar ligt jouw kracht?

Ik ben betrokken, kan goed communiceren en mensen verbinden en kom mijn afspraken na.

 Als je één week de baas van YSE zou mogen zijn, wat zou je dan doen? 

Dan zou ik YSE nóg een stukje diverser proberen te maken door getalenteerde jongeren aan te trekken die normaal gesproken minder snel kansen krijgen in ons land.

Wat zou jouw droomopdracht/-project/-rol zijn?

Mijn droomopdracht zou zijn om te werken aan een project waarin we achtergestelde jongeren structureel vooruit kunnen helpen. Een opdracht of project waarin de focus ligt op het verkleinen van de kansenongelijkheid in de maatschappij.

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Ik ben dus niet zo’n grote muziekluisteraar. Maar wanneer ik op de racefiets zit vind ik muziek wel heerlijk, nu vooral het nummer Heat Waves van Glass Animals. Waarschijnlijk is dat al heel oud, haha.

Waar ben je in het weekend te vinden?

In het weekend ben ik graag zoveel mogelijk buiten, aan de wandel met de hond of op de racefiets! Daarnaast ga ik graag lekker uit eten of spreek ik met vrienden af.

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

Blijf vooral jezelf! Als je werkt vanuit je interesses en je kwaliteiten ben je beter in wat je doet en creëer je ook meer werkgeluk!

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op