menu

Digital, Roy Arnts

Roy is Interim Digital Young Professional bij YSE.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Roy Arnts

Waarom heb je gekozen voor het Digital traineeship? 

Ik heb gekozen voor het Digital traineeship omdat ik de behoefte had om meer skills te leren die mij verder kunnen helpen in mijn werkleven, naast de specifieke kennis die ik eerder had opgedaan. Het ontwikkelprogramma van YSE biedt mij de kans om deze skills te leren. Ik heb een master in Strategic Innovation Management, dus het was een logische stap om projecten met een digitale component te gaan doen. Daarnaast is het leuk en waardevol om deel uit te maken van een groep jonge mensen, waar je van kunt leren en plezier mee kan maken, naast het serieuze werken natuurlijk.

Wat doe je in jouw rol?

Ik ben momenteel Supply Chain Planner bij Lamers High Tech Systems BV. Ik ben verantwoordelijk voor een portfolio van 25 Nederlandse en internationale klanten. Voor deze klanten plan ik nieuwe orders in, monitor ik de voortgang van aankomende orders en herplan ik orders waar nodig. Hiervoor sta ik in contact met een aantal interne afdelingen. Daarnaast heb ik elke week een aantal klantmeetings met de belangrijkste accounts, waarin de huidige stand van zaken wordt besproken en waar nodig de planning wordt aangepast. Van cruciaal belang in mijn taken is het op de hoogte zijn van de juiste informatie en ingrijpen wanneer er bottlenecks zijn met betrekking tot bijvoorbeeld productiecapaciteit of materiaal.

Waar ben je trots op?

Mijn ouders en mijn zusje voor wie ze zijn en wat ze doen. Oh en op mijn bonsaiboompje waarvan ik meer dan een jaar geleden de zaadjes heb gekregen en die nu echt goed begint te groeien.

Waar ligt jouw kracht?

Mijn kracht ligt in mijn vermogen om taken op een betrouwbare en ordelijke manier te volbrengen. Men kan erop vertrouwen dat ik alles op een rustige, grondige en zorgvuldige manier nog eens extra controleer. Daarnaast ben ik zeer nieuwsgierig en probeer ik altijd de samenhang tussen gegevens te ontdekken.

Als je één week de baas van YSE zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

Dan zou ik iedereen meenemen naar Fins Lapland. Beetje sneeuwscooteren, chocomelletje drinken en natuurlijk het Noorderlicht zien. We slapen in van die iglo’s met een open dak. Verder zou ik voor iedere YSE-er een inspirator laten invliegen, bijvoorbeeld Elon Musk, Barack Obama en de Dalai Lama. Iedereen mag dan een dag met zijn persoon naar keuze meelopen. Aan het einde hebben we een feest in een ijshotel, waarbij in elke kamer een andere wereldberoemde muzikant speelt. Verder zijn er comedians, kunstenaars en andere creatievelingen die hun werk laten zien. Wat was eigenlijk het budget?

OF

Dan zouden we naar een hutje op de hei gaan om een vraagstuk van een opdrachtgever of van YSE zelf op te lossen. We wisselen dit af met sporttoernooitjes waarbij we bijvoorbeeld beachvolleyballen of spikeball spelen. ’s Avonds gaan we natuurlijk lekker samen uitgebreid dineren. (Misschien kunnen we, om het spannend te maken, ook een Hunger Games element toevoegen, waarbij het team dat het het slechts doet in de opdracht en de toernooitjes, per direct wordt ontslagen)

Wat zou jouw droomopdracht/-project/-rol zijn?

Een opdracht waarin ik mag meewerken aan een innovatie die de mensheid in het algemeen van dienst is. Problemen die ik in Nederland zou willen oplossen, zijn bijvoorbeeld het fileprobleem, de woningnood en de energietransitie. Uiteindelijk gaat het erom dat je leven leuk en waardevol is, en dat moet je werk ook zijn.

(Ik vind het fileprobleem bijvoorbeeld een van de domste dingen die er is. Iedereen gaat in zijn eentje in zijn autootje zitten, allemaal rond hetzelfde tijdstip, dan gaan ze een uur lang chagrijnig in de file staan, op de terugweg doen ze precies hetzelfde, ’s avonds aan de eettafel klagen ze erover dat ze in de file stonden, en de volgende dag doen ze het weer! Dit kost zo veel nutteloze tijd voor mensen en ondertussen maken al die autootjes ook nog eens de natuur kapot. Dit moet toch beter kunnen, bijvoorbeeld in de toekomst met de inzet van elektrisch deelvervoer, drones, en betere en snellere OV-verbindingen).

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Goldband – Noodgeval.

Waar ben je in het weekend te vinden?

Bij een concert, op een feestje, op het terras, in het park met een boek, op de bank kijkende naar Engels en Spaans voetbal of een film, of op bezoek bij mijn ouders. (Ik kijk in het weekend stiekem toch ook best veel naar Engels en Spaans voetbal. Ik probeer dit minder te doen, omdat het best leuk is maar niet superleuk of nuttig, maar als ik dan langs de tv loop dan zet ik het toch even aan, en voordat ik het weet heb ik een hele wedstrijd gekeken.)

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

Rustig aan kiend en gewoon je best doen! – Mijn moeder.

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op