menu

Universiteit Twente, Tom Boogerd

Tom is trainee bij de Universiteit Twente.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Tom Boogerd

Waarom heb je gekozen voor het Universiteit Twente traineeship?

Voor mij was dit een combinatie van een leuke werkgever en een interessante werkvorm. De UT is een dynamische en levendige organisatie waarin genoeg te doen en te ontdekken valt. Na mijn tijd als actieve student aan de UT had ik niet het gevoel klaar te zijn, dit traineeship geeft hier invulling aan en helpt me ook te blijven leren.

Wat doe je in jouw rol?

Ik werk bij de faculteit Behavioural Management and Social Sciences aan twee opdrachten: ik vertaal de UT-brede internationaliseringsvisie naar een strategie specifiek voor mijn faculteit. Daarnaast ben ik verbonden aan de BMS Teaching Academy, waar ik me bezig hou met docentprofessionalisering en onderwijsinnovaties.

Waar ben je trots op?

Dat ik van de activiteiten náást mijn studie mijn werk heb gemaakt, maar toch mijn ontwerpskills in kan blijven zetten. Ik was altijd actief in het onderwijs en met internationale studenten, heel cool dat dat nu mijn werk is.

Maar hoe heeft dit werk met je studie te maken dan?

Bij mijn studie ging het vaak over “user-centered design”, oftewel de gebruiker centraal stellen bij je ontwerp. Ik doe nog steeds hetzelfde; ik hou mensen aangehaakt en zet mijn enthousiasme in om input op te halen, voor onze internationaliseringsstrategie bijvoorbeeld. En, als stereotypische ontwerper, laat ik de mogelijkheid voor wat meer kleur in al het schrijfwerk zeker niet onbenut.

Als je één week de baas van de Universiteit Twente zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

Ik vind het onderwerp inclusie erg belangrijk. De UT maakt hier echt al sprongen in, maar als ik voor een week de baas zou zijn, zou ik iedereen massaal aanmoedigen om zich eens te verdiepen in dit onderwerp. En niet alleen verdiepen, maar echt wat doen! Er zijn zoveel lopende initiatieven, maar ook cursussen en andere hulpmiddelen, die kunnen zo eindelijk een welverdiende plek in de spotlight krijgen.

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Ik hou wel van experimentele popmuziek, ook wel hyperpop. Echter, recent heeft de artiest Rosalía een album uitgebracht met daarop het ijzersterke nummer Saoko. Invloeden van flamenco, een harde bas en lyrics over hoe je blijft transformeren, ideaal om na het werk op te dansen.

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

“Waarom probeer je het niet gewoon?”. In de laatste jaren probeer ik een hoop, maar ik ben blij dat meerdere mensen me vroeger hebben aangemoedigd om ergens gewoon voor te gaan, soms lukt het, soms niet. Dit heeft me op een hoop plekken gebracht, waaronder dit traineeship.

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op