menu

Public, Helena Gutleb

Helena is Interim Public Young Professional bij YSE.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Helena Gutleb

Waarom heb je gekozen voor het Public traineeship?

De kans om binnen een traineeship verschillende rollen bij verschillende publieke organisaties te vervullen leek mij de ideale manier om erachter te komen wat voor baan het beste bij mij past. Daarnaast denk ik dat het persoonlijke ontwikkelprogramma precies is wat ik nodig heb na een nogal brede studieachtergrond in internationale betrekkingen.

Wat doe je in jouw rol?

Als projectleider verbonden stad bij de gemeente Amsterdam – stadsdeel Zuid – diversiteit is mijn voornamelijk taak om verbinding tussen mensen in kaart te brengen. Ik kijk wat eventueel verbeterd zou kunnen worden om verbinding te versterken en of de activiteiten op dit gebied daadwerkelijk bijdragen aan de uitvoering van het diversiteitsbeleid. Dit doe ik middels een literatuuronderzoek, maar ik ben vooral heel veel te vinden bij verschillende bijeenkomsten binnen het stadsdeel om verbinding in de praktijk te zien.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op mijn lef om uitdagingen aan te gaan, me vol in een nieuwe baan, omgeving, cultuur in te leven en met nieuwsgierigheid en respect op zoek te gaan naar nieuwe manieren om naar een vraag te kijken.

Waar ligt jouw kracht?

Mijn kracht ligt in mijn vaardigheid mij snel in een nieuwe situatie, omgeving of onderwerp te kunnen verdiepen. Ik kan snel schakelen als er nieuwe vragen opkomen en zoek flexibel en creatief naar nieuw oplossingen.

Als je één week de baas van YSE zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

Een intensieve trainingsweek organiseren waarin elke dag oefeningen en gezellige activiteiten plaatsvinden in wisselende groepen om zowel verschillende thema’s die belangrijk zijn voor young professionals aan bod te laten komen als ook teambonding op een leuke manier te bevorderen.

Wat zou jouw droomopdracht zijn?

Diversiteit is een thema waar ik veel passie voor heb. Hiervoor wil ik mij graag inzetten. Als het mogelijk is zou ik graag na mijn hele leuke opdracht bij de gemeente Amsterdam nog een diversiteitsopdracht doen, maar dan meer in de rol van (beleids)adviseur.

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Dat wisselt wekelijks. Net waar ik zin in heb. Soms komen de musicalnummers die ik in mijn opleiding tot Musicalartiest heb mogen zingen, bovenaan te staan. Een andere keer is het een mix uit pop, rock, punk en soms wat Oostenrijkse hitjes in dialect.

Waar ben je in het weekend te vinden?

Twee keer in de week probeer ik een danslesje mee te pakken. Als de week druk is, ga ik lekker in het weekend even pirouetjes draaien. Daarnaast ben ik graag buiten in de frisse lucht. Soms lekker het bos is, maar soms ook gewoon door de stad wandelen en ergens met vriendinnen een terrasje pakken!

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

Dat iedereen maar wat doet, dus ‘fake it till you make it’!

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op