menu

Hillfive, Guus Holst

Guus is Consultant bij HillFive.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Guus Holst

Waarom heb je gekozen voor HillFive?

Bij die keuze kwam voor mij veel kijken. Ik zat te twijfelen tussen een baan bij de grote jongens (lees: KPMG, Deloitte etc.) en HillFive. Uiteindelijk wat voor mij de doorslag gaf was allereerst het leuke en persoonlijke team bij HillFive en daarnaast om als generalist aan de slag te gaan. Niet te focussen op een vraagstuk in een specifiek gebied, maar juist vanuit de breedte problemen te benaderen om zo ook tot een oplossing te komen die voor iedereen (zo veel mogelijk mensen) zo veel mogelijk resultaat behaalt.

Wat doe je in jouw rol?

In mijn rol ben ik vooral bezig met de vraag achter de vraag te achterhalen. Dit doe ik door gerichte vragen te stellen die mensen aan het denken zet en dieper op een onderwerp in te duiken. Daarnaast ben ik veel bezig met het verbinden van personen en teams door de verticale structuur van een organisatie heen.

Waar ben je trots op?

Ik ben er trots op dat ik bij een klant volledig zelfstandig aan het werk ben en in mijn rol als consultant door de verticale as veel waardering ontvang voor het werk dat ik doe, van monteur tot directie. En dus aan de klantvraag voldoe.

Waar ligt jouw kracht?

Mijn kracht ligt in het creëren van waarde samen met mensen. Als ik in een groep met mensen aan de slag ben of aan het vergaderen ben, maakt het onderwerp eigenlijk niet uit, maar er komt altijd wel waarde toevoegende informatie of inzichten uit.

Als je één week de baas van HillFive mogen zijn, wat zou je dan doen?

Ik zou de groep eens husselen en een dag met de opdracht van een ander meelopen en zo tot nieuwe inzichten te komen.

Wat zou jouw droomproject zijn?

Een project waarbij ik twee of meer partijen met elkaar verbindt, veel overleggen moet bijwonen en zo veel mogelijk alignment moet creëren bij alle betrokken partijen.

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Verschilt heel erg per periode, maar op het moment: Sorry - Kyteman

Waar ben je in het weekend te vinden?

Als het lekker weer is, buiten in de zo aan het genieten van vanalles: een kop koffie, een boek, hardlopen, muziek, lekker eten en/of drinken.

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

Werk zet zich uit naar de beschikbare tijd à om zo veel mogelijk resultaat te behalen moet je soms ‘te weinig’ tijd inplannen om het te doen en kijken hoever je komt, het zal verder zijn dan je denkt… Kijk maar naar je productiviteit als je opeens een deadline moet halen.

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op