menu

Yokogawa, Chervenie Koelfat-Jhinkoe

Chervenie was management trainee bij Yokogawa via YSE.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Chervenie Koelfat-Jhinkoe

Waarom had je gekozen voor het Management traineeship bij Yokogawa?

Ik werkte ruim twee jaar voor Yokogawa en kreeg het tweejarige Management traineeship aangeboden om voornamelijk in verschillende functies te roteren om de verschillende facetten van het bedrijf te ervaren en uiteindelijk te beslissen welke functie het beste bij mij past. Bovendien was er binnen dit traineeship veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, waar YSE ook een belangrijke rol in speelde. Inmiddels heb ik dit traineeship ruim een jaar geleden succesvol afgerond en fungeer ik als Projectcontroller binnen Yokogawa.

Wat doe je in jouw rol?

Als Projectcontroller heb ik de focus op twee belangrijke aspecten van projectvoortgang: het geld en de tijd. Ik adviseer en ondersteun de projectmanager bij het uitvoeren van een realistische én onderbouwde business case, waarop het project gemeten wordt. Als onderdeel van het projectteam ben ik goed op de hoogte van wat er speelt in het project. En vertaal dit naar financiële consequenties en planning, signaleer risico’s en bewaak de business case. Liggen we nog op koers? Mochten we van koers dreigen te raken, dan signaleer ik dit vroegtijdig en ondersteun bij het bepalen van mogelijke scenario’s onderbouwd met financiële consequenties. De belangrijkste rol in mijn functie is het financieel transparant en beter voorspelbaar maken van het project. Hiermee is een goede bewaking van de business case gewaarborgd voor het behalen van de beoogde benefits.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op mijn gezin. Wat heb ik toch een prachtig gezin. Ik heb een ontzettend mooie, lieve, vrolijke dochter en een dito man. Beide zijn het beste wat me had kunnen overkomen. Ik ben ook heel trots op het gezin waar ik uit kom, die ik alleen maar kon wensen. Mijn functie geeft mij ook zoveel plezier en voldoening. Ik ben erg trots dat ik naast dochter, echtgenote en moeder ook aan een succesvolle carrière kan bouwen.

Waar ligt jouw kracht?

Dat is de daad bij het woord voegen; Ik zeg wat ik vind en ik doe wat ik zeg. Ook mijn doorzettingsvermogen en het feit dat ik er vanuit die eigenschap graag mee doorga. Als ik écht iets wil bereiken, ben ik bereid alles te geven, hard te werken en de spijker op zijn kop te slaan.

Wat zou jouw droomopdracht zijn?

Als Projectmanager/Projectleider een project leiden met een maatschappelijk belang teneinde deze in staat te stellen maximale positieve impact met toegevoegde waarde te realiseren.

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

Zeg wat je vindt! Ik kom uit een gezin waar het voor mijn vader niet moeilijk lijkt om te zeggen wat hij vindt en dat nam ik als vanzelfsprekend aan. Zeker een goede gewoonte voor mij! “Mijn vader zei altijd - Niets zeggen is net zo erg als iets verkeerds zeggen. Jezelf (juist) uitspreken is het enige en beste wat je kunt doen.”. Houd vooral rekening met een paar dingen, voordat je alles wat je vindt te pas en te onpas de wereld in slingert. Zeg het allereerst tegen de juiste persoon en praat niet over mensen achter hun rug om. Als je het niet tegen de persoon kunt zeggen, zeg het dan ook niet tegen een ander. Ten tweede, trek je niet te veel aan van de gedachten van de mensen die het waarschijnlijk oneens of niet leuk vinden wat je zegt of denkt, zoals mijn vader me leerde. Die mensen zullen er altijd zijn. Sommige mensen hebben er zelfs een sport van gemaakt om mensen neer te halen en zich daardoor beter te voelen. Laat je vooral niet tegenhouden door wat anderen denken of vinden. Rekening houden met andere mensen is goed. Je mening laten bepalen door anderen, omdat je geeft om wat anderen van je zullen vinden, is zonde. Tot slot is het vooral belangrijk dat je rekening houdt met hoe je overkomt, los van wat je zegt. Wees je bewust van je emoties en communiceer assertief. De volgende keer dat je in een situatie betrokken raakt en je alleen nog maar kan denken “hier moet ik echt iets over zeggen.” – doe dat dan! Je zult ervaren dat het steeds makkelijker gaat. Realiseer je dat jij de kapitein van je schip (leven) bent en niemand anders. Dus neem regie en wees respectvol. 😉 

Tip: Doe het; ZEG WAT JE VINDT!

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op