menu

VU, Manon Swart

Manon is management trainee bij de Vrije Universiteit Amsterdam.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Manon Swart

Waarom heb je gekozen voor het VU traineeship?

Voor mij is de universiteit een plek waar alles samenkomt: onderwijs, innovatie, creativiteit, wetenschap, cultuur. Het is de plek waar de toekomst vormgegeven wordt. Dat vind ik een heel vet idee. Een universiteit is altijd in beweging. Ik werd vooral ook heel enthousiast van de opdracht en het klikte meteen met de opdrachtgever tijdens de selectiedag, toen was er voor mij geen twijfel meer. Ik vind het vooral ook heel leuk om nu iets maatschappelijks te doen.

Wat doe je in jouw rol?

In mijn huidige opdracht ben ik werkzaam in het strategieteam, waar ik verantwoordelijk ben voor de ambitie Sociale Campus. De ambitie is erop gericht de VU campus bruisender en levendiger te maken. We zorgen er dus voor dat medewerkers en studenten zich meer betrokken voelen bij de VU en de campus zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Een plek waar je niet enkel komt om te studeren, maar waar je ook je vrije tijd besteedt door na je studie of werk een filmpje te pakken of een drankje te doen in het café. Een hele leuke functie als je het mij vraagt!

Waar ben je trots op?

Dat ik het goed voor elkaar heb: ik ben gezond, heb een fijne baan, familie waar ik op terug kan vallen, veel leuke vrienden en woon op een geweldige locatie in Amsterdam samen met mijn vriend. Ik weet dat als ik wil, ik (bijna) alles kan in het leven door waar ik ben opgegroeid en door wat ik voor mezelf gecreëerd heb. Daar ben ik wel trots op, het geeft vrijheid.  

Waar ligt jouw kracht?

Ik ben een doener en je kan op me rekenen. Als me iets gevraagd wordt, regel ik het. Ik voel veel verantwoordelijk voor mijn werk, dus ik ben een betrouwbare collega waar je van op aan kunt.

Als je één week de baas van VU zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

Binnen één week allemaal verrassende, inspirerende plannen doorvoeren waar heel veel mensen blij van worden. Zonder een lang voorstel te schrijven en zodat goede ideeën geen meerjarenplannen worden. Bijvoorbeeld: een podium op het campusplein zetten zodat er van alles georganiseerd kan worden op het plein, veel sportfaciliteiten plaatsen, de grijze gebouwen kleuren, veel groen plaatsen, alles in één klap vega(n). You name it! Wat mij betreft kan het circus niet gek genoeg. Ik wil ook nog wel een festivalletje ergens tussendoor. Gewoon lekker alle besluitvorming overslaan en doen. 

Wat zou jouw droomproject zijn?

Het liefst zou ik echt van betekenis zijn voor studenten. Zeker degenen die 2 jaar geleden zijn begonnen met studeren, hebben door de pandemie weinig binding met de universiteit of kennen door het vele online studeren hun studiegenoten niet goed. Ik zou heel graag bij willen dragen aan een universiteit die een ‘thuis’ is voor iedereen en waar nieuwe ontmoetingen ontstaan.

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Momenteel Tacones Rojos van Sebastian Yatra, sowieso is het 9 van de 10 keer iets Spaans waar je goed op kunt dansen.

Waar ben je in het weekend te vinden?

’s Ochtends in de sportschool en hopelijk binnenkort weer veel met vriendinnen op een terras, in een barretje of restaurant! Weekenden zijn over het algemeen druk met sociale activiteiten. Ik maak ook gretig gebruik van mijn NS abonnement om vriendinnen of familie te zien die onder de rivieren wonen.

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

Doe wat je wilt, geluld wordt er toch. Niet per se advies, maar een dispuutsleus die ik nog altijd ter harte neem. In bredere zin een advies aan mij om niet te veel bezig te zijn met wat anderen vinden of denken, maar mijn eigen weg en dromen te volgen.

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op