menu

VU, Ezra Lodder

Ezra is management trainee bij de Vrije Universiteit Amsterdam.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Ezra Lodder

Waarom heb je gekozen voor het VU traineeship?

Ja eigenlijk om een hele simpele reden: ik hoorde via-via dat het traineeship goed stond aangeschreven en mensen er met tevredenheid aan deelnamen. Ik ben erg gevoelig voor een goede werksfeer en dat was dan ook dé reden om mezelf kandidaat te stellen. Het bevalt nog steeds trouwens!

Wat doe je in jouw rol?

Ik ben een Beleidsmedewerker Kwaliteitszorg binnen Student- en Onderwijszaken aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Kort gezegd houdt dat in dat al mijn opdrachten zich min of meer richten op het waarborgen en versterken van de onderwijskwaliteit aan de universiteit. Hiernaast ben ik ook nog voor één dag in de week actief bij Strategieteam Sociale Campus. Binnen dit team denk en werk ik mee aan een leuke, gezellige en zo aantrekkelijk mogelijke campus.

Waar ben je trots op?

Dat mijn woning altijd netjes is. Geïnspireerd door het principe: “Ruim eerst je kamer op voordat je de wereld bekritiseerd”, weet ik dat de boel netjes houden nog best een klus kan zijn.

Waar ligt jouw kracht?

Wat mij gemiddeld genomen goed afgaat is om niet direct te een oordeel uit te spreken. Hoewel ik mij graag meng in discussies van allerlei soorten, lukt het me ook om zonder tegenspraak te luisteren naar moeilijke onderwerpen of zelfs controversiële meningen. Ik ben erg benieuwd naar hoe iemand tot een bepaalde gedachte komt en denk niet dat een directe afkeuring de manier is om juist om te gaan met verschillende zienswijzen.

Als je één week de baas van VU zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

Dit zou wel een heftige week worden, vrees ik. Ervan uitgaande dat alle studenten en medewerkers ook daadwerkelijk akkoord gaan met mijn ideeën, zouden krachttraining, ijsbaden, meditatie, een verdedigingssport en het bespreken van persoonlijke groei behoren tot het dagelijkse repertoire.

Wat zou jouw droomproject zijn?

Ik zou heel graag studenten willen steunen in het aanbrengen van structuur en stellen van doelen. Ik denk dat veel mensen beginnen aan een studie zonder helder voor ogen te hebben waar ze naartoe willen groeien. Het lijkt me fantastisch om hierin een bijdrage te leveren en studenten ook op het hart te drukken dat persoonsvorming misschien nog wel belangrijker is dan het halen van goede cijfers.

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Afgelopen jaar was dat Mejuffrou Sonneblom van de Zuid-Afrikaanse band Die Heuwels Fantasties. Prachtige chansons in een beeldschone en voor ons verstaanbare taal!

Waar ben je in het weekend te vinden?

Sinds ik in Amsterdam woon heeft mijn geboorteplaats Nijmegen een nog specialere plaats in mijn hart gekregen. Ik ben dan ook geregeld daar te vinden om mijn vrienden en familie te bezoeken. Hier wandel ik graag door het bijzondere landschap en kom ik altijd tot rust.

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

Het afleggen van iedere afstand komt uiteindelijk neer op het zetten van stap na stap. Doelen kunnen soms ontzettend confronterend zijn als ze ver afstaan van wie je nu bent. De sleutel is daarom om voor jezelf kleine en haalbare doelen op te stellen waarmee je in de richting van dat grote doel blijft lopen.

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op