menu

Public, Daan Ooms

Daan is Interim Public Young Professional bij YSE.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Daan Ooms

Waarom heb je gekozen voor het Public traineeship?

De publieke sector staat voor grote uitdagingen. In het Public Traineeship van YSE krijg ik de kans om bij verschillende organisaties en in verschillende rollen maatschappelijke impact te maken. Het werken op locatie bij de klant waarbij nauw samengewerkt wordt met de opdrachtgever spreekt mij aan. Op deze manier zorgen we er samen voor dat de oplossing goed aansluit bij de praktijk.

Wat doe je in jouw rol?

Momenteel werk ik voor Blik op Werk. Blik op Werk controleert en borgt onafhankelijk de kwaliteit van dienstverleners voor inburgering en duurzame participatie. In mijn huidige opdracht ben ik als projectleider verantwoordelijk voor de implementatie van de nieuwe Wet inburgering 2021. De inwerkingtreding van de wet heeft directe gevolgen voor taalscholen die inburgeringscursussen aanbieden. Samen met mijn teamleden zorg ik ervoor dat taalscholen weten met welke gevolgen hun onderneming te maken heeft en hoe zij hier het beste naar kunnen handelen.

Waar ben je trots op?

Eigenlijk mijn houding. Ik ben van nature heel open, leergierig en altijd mezelf. Dit maakt dat ik in allerlei situaties, zowel in mijn werk als in mijn privéleven, authentiek gedrag vertoon. Hierdoor weet ik mij gemakkelijk met mensen te verbinden.

Waar ligt jouw kracht?

In projecten zorg ik voor houvast en structuur. Ik ben in staat om bruggen te slaan tussen verschillende domeinen, afdelingen en teams. Mensen die met mij samenwerken liften mee op mijn enthousiasme, voelen teamspirit en zetten graag een stapje extra. Doordat ik oprecht geïnteresseerd ben lukt het mij vaak om te achterhalen wat mensen drijft. Ik heb dit op verschillende plekken in publieke organisaties gemerkt, van programmamanagers tot uitvoerende medewerkers. Ik durf mij kwetsbaar op te stellen en heb een sterk reflecterend vermogen. Dit helpt mij om continu te blijven leren. Waarom? Omdat ik wil groeien.

Als je één week de baas van YSE zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

Iedereen die werkzaam is binnen “the Growth Collective” uitnodigen voor een groot feest op een mooi landgoed middenin de natuur.

Wat zou jouw droomopdracht zijn?

In mijn droomopdracht werk ik als projectleider bij een G4 gemeente. Ik zet mij graag in om complexe opgaven in de praktijk werkbaar te maken.

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Ik ben een groot fan van het dreampop duo Beach House uit Baltimore. Op dit moment staat hun nieuwe single “Superstar” toch bovenaan mijn afspeellijst.

Waar ben je in het weekend te vinden?

Ik kom in het weekend graag buiten om te wandelen (het liefst met hond) of maak een tocht op mijn wielrenfiets. Verder bezoek ik graag concerten en neus ik graag rond in mijn favoriete platenzaak in Utrecht (Plato). 

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

“Het is goed om dankbaar te zijn als iemand iets voor je doet. Dit betekend niet dat je gelijk iets terug hoeft te doen. Je kunt de liefde die je ontvangt doorgeven op een later moment aan iemand die het op dat moment écht nodig heeft."

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op