menu

Omring, Lotte van den Broek

Lotte is Informatiemanager bij Omring.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Lotte van den Broek

Waarom heb je gekozen voor de baan als informatiemanager bij Omring?

Na net afgestudeerd te zijn wist ik eigenlijk nog niet precies wat voor een baan ik wilde, behalve dat ik “iets aan de organisatie kant van de zorg wilde doen”. Per toeval kwam het incompany traineeship bij Omring van YSE op mijn pad. De combinatie van een uitdagende functie bij Omring en het ontwikkelprogramma van YSE leken mij een perfecte eerste stap in het werkende leven.

Wat doe je in jouw rol?

Als informatiemanager zorg ik voor kortere lijnen tussen de ICT afdeling en de medewerkers uit zorg en van ondersteunende afdeling. Door in gesprek te gaan met de medewerkers krijg ik een beeld van de ideeën, wensen en behoeftes die er spelen op de werkvloer. Dit kunnen hele uiteenlopende behoeftes zijn, van de inzet van een handige app tot het automatiseren van processen. Deze behoeftes vertalen wij vervolgens naar passende ICT gerelateerde oplossing, bijvoorbeeld door een marktverkenning uit te voeren of in gesprek te gaan met andere organisaties.

Waar ben je trots op?

Dat we met een heel nieuw team binnen een jaar de nieuwe functie informatiemanagement binnen Omring op de kaart gezet hebben.

Waar ligt jouw kracht?

In mijn inlevingsvermogen en het aanbrengen van structuur.

Wat zou jouw droomproject zijn?

Een project waarin zorg en ICT samenkomen en waarbij de zorgmedewerkers in de praktijk direct het positieve resultaat ervaren! Bijvoorbeeld doordat er efficiënter gewerkt wordt of de administratieve lasten verminderen. Hiermee hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen aan de uitdaging waar we in de zorg voor staan (vergrijzing, personeelstekort en oplopende kosten).

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Ik luister eigenlijk van alles: van een energiek nummer terwijl ik op de fiets zit (bijvoorbeeld Love Tonight (Edit) - Shouse), tot klassieke muziek om geconcentreerd te kunnen werken.

Waar ben je in het weekend te vinden?

Op de tennisbaan, in de kroeg of thuis aan het borrelen met vrienden.

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

Zonder fouten leer je niet. 

 

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op