menu

Public, Serina van de Kragt

Serina is Interim Public Young Professional bij YSE.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Serina van de Kragt

Waarom heb je gekozen voor het Public traineeship?

Ik heb zelf Business Development & Entrepreneurship gestudeerd, omdat ik graag duik in complexe bedrijfsmatige vraagstukken. Dit traineeship trok dan ook gelijk mijn aandacht omdat je als Public trainee zulke vraagstukken behandelt. Dit traineeship biedt verder veel afwisselende opdrachten waardoor je naast alle aangeboden trainingen en workshops ook nog veel leert op werkgebied. Daardoor blijft je leercurve steil. Daarnaast trekt dit traineeship mijn interesse door de focus op maatschappelijke vraagstukken. Ik ben maatschappelijk geëngageerd en het geeft me voldoening om binnen dit traineeship maatschappelijke impact te kunnen genereren.

Wat doe je in jouw rol?

Bij mijn huidige opdracht bij ICTU doe ik onderzoek naar de samenhang tussen de opdrachten binnen het domein Openbaar Bestuur & Dienstverlening. Ik analyseer bijvoorbeeld de factoren die invloed hebben op de opdrachten en dienstverlening van ICTU. Ook onderzoek ik mogelijke projectkansen en breng ik onbekend terrein in kaart. Om aan informatie te komen, heb ik onder andere contact met diverse projectleiders, programmamanagers en externe opdrachtgevers.

Waar ben je trots op?

Ik ben er trots op dat ik heb bereikt wat ik heb bereikt. Gedurende mijn leven heb ik te maken gehad met verschillende socio-economische barrières. En hoewel dergelijke barrières niet altijd wenselijk waren, deden zij mij wel inzien dat ik veel durf en doorzettingsvermogen heb om te bereiken wat ik wil. Ook ben ik er trots op dat ik altijd positief in het leven sta en nieuwe uitdagingen graag welkom heet.

Waar ligt jouw kracht?

Mijn nieuwsgierigheid, enthousiasme en doorzettingsvermogen. Geen uitdaging is mij te gek.

Als je één week de baas van YSE zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

Als geld geen rol zou spelen, dan zou ik een weekje met het YSE-team naar Spanje willen gaan voor een teamweek. Deze week staat dan in het teken van verschillende teambuilding opdrachten, lekker eten, sportieve activiteiten, leerzame trainingen en heel veel plezier. Daarnaast zou ik gedurende deze week op het strand of op een berg een congres willen organiseren met inspirerende sprekers. Aan het einde van deze week hoop ik dat het team een ontzettend leuke tijd heeft gehad, veel (van elkaar) heeft geleerd en helemaal verzadigd naar huis gaat.

Wat zou jouw droomopdracht zijn?

Ik zou het gaaf vinden om als adviseur aan de slag te gaan voor partnerships tussen sociale ondernemingen en corporate organisaties. Ik heb zelf mijn masterscriptie hierover geschreven en zou dan ook graag mijn opgedane kennis willen toepassen in de praktijk.

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Eigenlijk vrijwel alle nummers van ABBA. Het mooie van ABBA is dat ze voor elke stemming wel een passend nummer hebben gemaakt. ‘Slipping Through My Fingers’, bijvoorbeeld, luister ik in een melodramatische bui, waarbij ‘Dancing Queen’ opstaat als ik in een feeststemming ben.

Waar ben je in het weekend te vinden?

Het liefste begin ik mijn zaterdagochtend met een sportieve activiteit om mijn hoofd helemaal te resetten. Sinds een tijdje surf ik elke zaterdagochtend. Hopelijk heb ik genoeg wilskracht om deze trend voort te zetten als de koude winter haar intrede doet. Verder vind ik zondagen écht geschikt om naar een museum te gaan of een film te kijken. De combinatie van cultuur snuiven en lekker tafelen is voor mij perfect!

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

Een echte winnaar is een goede verliezer!

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op