menu

Projects, Sjoerd Zijlstra

Sjoerd is Interim Projects Young Professional bij YSE.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Sjoerd Zijlstra

Waarom heb je gekozen voor het Projects traineeship? 

Ik heb Finance gestudeerd, maar wilde niet al aan het begin van m’n loopbaan een bepaalde richting op geduwd worden door bijvoorbeeld een Finance traineeship te gaan doen. Bij het Projects traineeship krijg je de kans om verschillende opdrachten te doen bij verschillende opdrachtgevers. Dit kan Finance gerelateerd zijn, maar hoeft niet. Naast deze brede oriëntatie krijg je een mooi, compleet ontwikkelprogramma. Hierdoor blijf je nadenken over wie je bent, wat je kan, wat je leuk vindt, etc. Ik denk dat dit iets is wat belangrijk is, zeker aan het begin van je carrière. Ook is YSE gewoon een heel leuk en laagdrempelig bedrijf. Er is bijvoorbeeld (bijna) elke vrijdagmiddag een borrel voor wie daar zin in heeft.

Wat doe je in jouw rol?

Ik ben momenteel KYC/CDD analist bij een grote financiële instelling. Ik onderzoek en analyseer hier klanten in het kader van de WWFT. Zo heb ik dus alsnog een financiële opdracht gekregen, iets wat ik ook graag wilde gezien m’n achtergrond. Bij m’n volgende opdracht wil ik het liefst een projectmanagement rol in een andere omgeving, om zo eens te ervaren wat ik daarvan vind.

Waar ben je trots op?

De ontwikkeling die ik heb doorgemaakt door een half jaar in Lissabon te studeren en door een bestuursjaar te doen. Dit heeft mij in allerlei opzichten veel gebracht waar ik tot op de dag van vandaag de vruchten van pluk. Daarnaast waren het simpelweg twee fantastische periodes in m’n leven. Ik kan het dan ook elke student aanraden!

Waar ligt jouw kracht?

Ik kan goed gestructureerd en nauwkeurig werken, omdat ik de wens heb altijd goede kwaliteit te leveren. Dit komt van pas bij allerlei verschillende type werkzaamheden. Daarnaast denk ik dat ik goed kan levelen met verschillende mensen, wat in een rol bij bijna elk bedrijf wel van pas komt. Dit doe ik allemaal met een nuchtere, kritische blik.

Als je één week de baas van YSE zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

Goede vraag. Ik zou denk ik met iedereen het vliegtuig instappen om naar een prachtig land te vertrekken. Mexico, Argentinië, maar ook IJsland en Zuid-Afrika staan momenteel hoog op m’n verlanglijstje. Ik zou van tevoren vragen hoe iedereen de week ingericht zou willen hebben, maar een aantal professionele trainingen en een festival zouden wat mij betreft dan zeker niet ontbreken.

Wat zou jouw droomopdracht zijn?

Op dit moment kan ik eigenlijk nog niet zo goed antwoord geven op deze vraag. Juist door binnen het traineeship verschillende rollen aan te nemen hoop ik over twee jaar een stuk beter antwoord te kunnen geven.

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Dit verschilt eigenlijk per maand. Ik kan urenlang luisteren naar pianomuziek, bijvoorbeeld van Ludovico Einaudi en ik heb net Sofiane Pamart ontdekt (aanrader). Op een ander moment luister ik graag naar (de rustige kant van) techno, bijvoorbeeld Bicep, Worakls en NTO. Nu je hier toch bent en dit leest, de afspeellijst ‘SZ: Techno Soft’ op Spotify schijnt een heerlijk lijstje te zijn heb ik van horen zeggen.

Waar ben je in het weekend te vinden?

Het liefst ben ik met wat vrienden aan het borrelen, thuis of op het terras. Daarnaast hou ik enorm van spelletjes. Van een potje kaarten tot Codenames tot Kolonisten van Catan, ik vind het allemaal top. Ook ben ik in ieder geval één keer per weekend te vinden op de squashbaan.

Het beste advies dat ik ooit kreeg…

Iedereen doet ook maar wat!

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op