menu

Public, Tjitske Schokker

Tjitske is Interim Public Young Professional bij YSE.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Tjitske Schokker

Waarom heb je gekozen voor het Public traineeship?

Wat mij heel erg aansprak bij YSE was de focus op persoonlijke ontwikkeling. Na mijn studie wist ik nog niet precies wat ik wilde, dus de mogelijkheid om bij verschillende organisaties in afwisselende rollen aan de slag te gaan was top! Doordat je naast je opdracht een groep jonge, enthousiaste collega’s bij YSE hebt om mee te sparren, heb je de kans om in korte tijd heel veel te leren én gelijk (maatschappelijke) impact te maken.

Wat doe je in jouw rol?

In mijn rol kan ik verschillende functies hebben zoals projectleider, ondersteuner of adviseur bij organisaties en projecten binnen het publieke domein. Het bedenken van innovatieve oplossingen voor complexe problemen en het verbinden van de juiste mensen is wat ik graag doe! Daarnaast werk ik ook aan een aantal interne projecten, waaronder het ondersteunen van een oud YSE-er die een project doet voor een Ugandese non-profit organisatie.

Waar ben je trots op?

Mijn brede interesse, verbindende vermogen en win-win instelling. Zo heb ik aan het begin van de coronacrisis acht organisaties bij elkaar gebracht en het platform ‘Student voor Stad’ opgezet in Groningen. Hiermee hebben we meer dan 300 studenten ingezet bij organisaties zoals Sanquin en de Voedselbank en verbonden aan individuele ouderen en kwetsbaren die een helpende hand konden gebruiken!

Waar ligt jouw kracht?

Als jongste van vijf kinderen heb ik al vroeg geleerd hoe uiteenlopende belangen prima samen te brengen zijn, dat mensen elk hun eigen kracht hebben en dat je dus van iedereen wel iets kan leren. Hiervan gebruik maken, de juiste mensen aan elkaar verbinden en zo samen je doel bereiken, maakt mij een echte verbinder.

Als je één week de baas van YSE zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

Ik zou een Crazy 8 XXL organiseren. Met een groep mensen van uiteenlopende achtergronden en levensfases zou ik een zeilreis van een week naar Noorwegen organiseren. Tijdens deze reis wordt er dan in groepen gewerkt aan een concrete oplossing voor een groot actueel maatschappelijk probleem, zoals overconsumptie of klimaatverandering.

Wat zou jouw droomopdracht zijn?

Mijn droomopdracht zou een opdracht als projectleider zijn op het snijvlak van strategie en implementatie, mét maatschappelijke impact. Bonuspunten als er een vrij hoge urgentie op zit, waardoor je snel verschillende belangen bij elkaar moet zien te brengen om resultaat te bereiken!

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Dat verschilt van week tot week! Mijn Spotify is een mengelmoes van genres uiteenlopend van ABBA tot indie rock en de laatste top 40 hitjes.

Waar ben je in het weekend te vinden?

In de sporthal voor een potje floorball, wandelend of mountainbikend op de Utrechtse Heuvelrug of met vrienden op het terras!

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

“Het kan hooguit fout gaan.”

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op