menu

Kirkman Company, Gerrit Wijnands

Gerrit is Junior Consultant bij Kirkman Company.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Gerrit Wijnands

Waarom heb je gekozen voor het traineeship van Kirkman Company?

Na mijn studie zocht ik een baan waarbij ik mensen/organisaties verder kan helpen, kennis kan maken met onbekende materie en mezelf verder kan ontwikkelen als professional. Door mijn functie te combineren met het YSE traineeship raakt mijn huidige functie alle bovengenoemde criteria.

Waar ben je trots op?

Binnen Kirkman Company houd ik me primair bezig met vraagstukken omtrent data binnen organisaties. Zo richt ik me o.a. op het ondersteunen van organisaties met hun transformatie naar datagedreven werken en het analyseren van procesdata om hierbij verbeterpunten duidelijk te krijgen. Buiten mijn primaire taken ben ik ook betrokken bij projecten vanuit andere invalshoeken (duurzaamheid, HR of klantervaring) en houd ik me bezig met de ontwikkeling van interne proposities.

Waar ben je trots op?

Ondanks de coronapandemie had ik voor mijn afstudeerpresentatie al een baan gevonden. Daarbij krijgt mijn afstudeeronderzoek een mooi vervolg; het is gebruikt als input voor een boek over Sustainable Project Management.

Waar ligt jouw kracht?

Ik vind dat je alles moet kunnen zeggen tegen elkaar, alleen is het hierbij belangrijk hoe je jouw boodschap verpakt. Ik geloof dat mijn communicatiestijl een verbindende kracht is binnen projectteams, waardoor ik ervoor zorg dat we met een fijne sfeer toch effectief en doelgericht aan een opdracht blijven werken.

Als je één week de baas van Kirkman Company zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

Onderzoeken hoe we het bedrijfspand rendabel kunnen verduurzamen en een policy invoeren waarbij collega’s 4 weken per jaar kunnen werken vanaf elke plek wereldwijd.

Wat zou jouw droomopdracht zijn?

Het lijkt me heel gaaf nog eens een startup te begeleiden bij de eerste stappen naar datagedreven werken. Vooral omdat ik hierbij de datastrategie van scratch af aan kan gaan inrichten.  

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Ik ben geen muziekfanaat, dus ik zou zeggen het nummer wat op dat moment bovenaan staat in de top 40.

Waar ben je in het weekend te vinden?

Op het voetbalveld, in de kroeg/op een festival met vrienden of bij mijn vriendin/familie.

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

Beeld jezelf een situatie in waarin je opdrachtgever aangeeft dat alle tijd/budget opeens op is en hij/zij direct een antwoord of advies nodig heeft. Wat zou je dan op dat moment mee willen geven aan de opdrachtgever? Deze oefening helpt mij om te controleren of ikzelf nog wel helemaal door heb wat ik aan het doen ben.

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op