menu

Data, Ad Snijders

Ad is Interim Data Young Professional bij YSE.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Ad Snijders

Waarom heb je gekozen voor het Data traineeship?

Ik heb Data Science & Entrepreneurship gestudeerd, vandaar Data. Bovendien heb ik bewust gekozen voor een traineeship. Data Science is erg breed en tijdens een universitaire studie doe je weinig ervaring in de praktijk op. Voor mij is het daardoor onduidelijk gebleven welke sector en welke rol het beste bij mij past. Ondanks dat dit waarschijnlijk een uitdaging zal blijven gedurende je hele carrière, leek het Data traineeship mij een goede manier om in korte tijd bij veel verschillende opdrachtgevers een kijkje in de keuken te kunnen nemen en verschillende rollen te kunnen vervullen. Ik heb specifiek voor YSE gekozen, omdat de jonge, ambitieuze en informele sfeer me heel erg trok.

Wat doe je in jouw rol?

Op het moment houd ik me eigenlijk niet eens zo veel met data bezig. Ik ben Supply Chain Planner bij Lamers High Tech Systems BV. Zoals de naam al verraadt, houd ik me bezig met de algehele planning van de supply chain. Ik probeer ervoor te zorgen dat escalaties worden opgelost en dat de producten op tijd bij de klanten aankomen. Daarnaast is er ruimte voor eigen invulling die ik gebruik om verbeteringen aan te dragen en te implementeren.

Waar ben je trots op?

Mijn innerlijke drive om het maximale uit een project te halen. Ik zal niet stoppen voordat de stakeholders en ikzelf tevreden zijn. Op mij kun je bouwen!

Waar ligt jouw kracht?

Mijn kracht is dat ik een enorm leergierige doorzetter ben. Daarnaast ben ik een Python-magician die zelfs de meest wilde dataset temt. Ik ben enthousiast, houd van een grapje en probeer die energie over te brengen op andere mensen.

Als je één week de baas van YSE zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

Afreizen naar een exotisch oord voor een week vol bootcamps, interessante workshops en lezingen, ontspanning, borrels en als klap op de vuurpijl, een festival.

Wat zou jouw droomopdracht zijn?

Ik heb geen heel concrete droomopdracht. Ik hou er gewoon van als ik omringd ben met enthousiaste aanpakkers die niet te veel lullen, maar juist poetsen. Ik ben een Data Scientist en ik vind het mooi om met een team een bedrijfsmodel ingrijpend op een positieve manier te kunnen veranderen door structuur aan te brengen, processen te standaardiseren en creatieve, data-driven oplossingen te creëren.

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Dat hangt enorm af van de context. Op het ene moment heb ik zin om te dansen en luister ik naar een set van Kaytranada. Op het andere moment heb ik zin in een goede gitaarsolo en luister ik naar Dire Straits. Maar als ik een mooi nummer moet kiezen denk ik op de een of andere manier al gauw aan Mirrors van Justin Timberlake.

Waar ben je in het weekend te vinden?

Op de bank aan het kijken naar sportwedstrijden, op het terras of op een leuk feestje. Het liefst in gezelschap van wat goede vrienden.

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

Iedereen doet maar wat. 

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op