menu

Public, Sabine van Slingerland

Sabine is Interim Public Young Professional bij YSE.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Sabine van Slingerland

Waarom heb je gekozen voor het YSE traineeship bij WeShareTalent?

Ik heb gekozen voor het traineeship bij WeShareTalent, omdat ik heel erg geloof in het principe van kennisdelen over organisatiegrenzen heen. Want waarom zou iedere organisatie zelf het wiel opnieuw moeten uitvinden als je ook van elkaar kan leren? Een andere reden waarom ik voor dit traineeship heb gekozen is de mogelijkheid om zelf richting te geven aan je rol binnen de organisatie. Dit geeft mij de kans om zelf te ontdekken wat ik leuk vind er waar ik mij verder in wil ontwikkelen.

Wat doe je in jouw rol?

Ik werk bij WeShareTalent als community builder. Dit houdt in dat ik mij bezighoud met het uitbreiden en het zo goed mogelijk inzetten van ons netwerk. Dit doe ik onder andere door organisaties enthousiast te maken voor WeShareTalent, het organiseren van denktanks en het organiseren van op maat gemaakte events bijvoorbeeld rondom mobiliteit. Daarnaast ben ik projectleider bij Governance by Meaning. Hier ben ik bezig met het opzetten van dit project met als doel vernieuwing en verfrissing in RvT en RvC.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots dat ik zo open-minded ben. Ik belicht een zaak graag van twee kanten, waardoor ik niet zo snel een oordeel heb over hoe iemand zich gedraagt of welke keuzes iemand maakt. Daarnaast ben ik trots dat ik graag nieuwe dingen wil ontdekken en het maximale uit het leven wil halen. Tot slot ben ik trots op alle leuke mensen die ik om mij heen heb!

Waar ligt jouw kracht?

Mijn kracht ligt bij mijn hands on mentaliteit, assertiviteit, betrouwbaarheid en enthousiasme.

Als je één week de baas van WST zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

Als ik één week de baas van WeShareTalent zou mogen zijn, dan zou ik een weekje weg organiseren met het hele team ergens in het buitenland. Met overdag bedrijfsbezoeken bij gave bedrijven om te leren en inspiratie op te doen, en ’s avonds gezellig met zijn alle uitgebreid eten en de lokale bar onveilig maken. Wat mij betreft de perfecte manier om te werken aan de teamspirit en het ontwikkelen van nieuwe ideeën voor WeShareTalent!

Wat zou jouw droomrol zijn?

Wat precies mijn droomrol is ben ik nog aan het uitzoeken, maar hoofdverantwoordelijke zijn voor een onderdeel van WeShareTalent lijkt mij een mooi begin. Ergens verantwoordelijk voor zijn vraagt natuurlijk wel wat, maar hoe gaaf dat je zelf dan iets kan neerzetten.

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Mijn muzieksmaak loop enorm uiteen en ik heb iedere week een nieuw favoriet nummer. Lastig dus om te zeggen welk nummer bovenaan mijn afspeellijst staan. Moet ik er toch één kiezen dan ga ik voor Banger Hart van Rob de Nijs, maar dan wel de Radio Mix op Spotify.

Waar ben je in het weekend te vinden?

Aangezien ik doordeweeks een groot gedeelte van de dag binnen zitten ga ik in het weekend het liefst naar buiten. Lekker door de stad of het bos wandelen, op een terrasje in de zon met vrienden of het ontdekken van nieuwe plekken in mijn eigen buurt of ergens anders op deze aardbol.

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

 Nee heb je, ja kun je krijgen.

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op