menu

Data, Julius van der Kwast

Julius is Interim Data Young Professional bij YSE.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Julius van der Kwast

Waarom heb je gekozen voor het Data Science traineeship?

Om een eerste stap als data scientist te kunnen zetten zijn er harde skills nodig. In mijn zoektocht naar een baan als data scientist, kwam ik erachter dat een traineeship de beste plek is om die skills op te doen. Het Data traineeship van YSE sprong er voor mij direct uit omdat ik bij YSE zowel aan de harde skills kan werken, als aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Mede door de borrels, sociale activiteiten en enthousiaste, ondernemende sfeer is YSE een plek waar ik me thuis voel.

Wat doe je in jouw rol?

Mijn rol is afhankelijk van de opdracht die ik heb. Momenteel ben ik projectleider van verschillende chatbot implementaties binnen RVO, waarbij ik ook de techniek in duik op het gebied van RASA (het gebruikte AI platform). Daarnaast geef ik binnen RVO advies vanuit mijn achtergrond in Artificial Intelligence en verken ik samen met andere teamleden hoe we AI breder in kunnen zetten binnen het digitale landschap van RVO.  In een volgende opdracht zou ik in het data science team van een private organisatie willen werken. 

Waar ben je trots op?

Mijn intrinsieke motivatie om altijd meer te leren en mezelf verder te ontwikkelen, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. En mijn onbevooroordeelde enthousiasme, die ik nog steeds met trots bij mij draag. In de afgelopen jaren heb ik enorm mogen groeien op persoonlijk en zakelijk gebied. Ik heb veel bewuste stappen gezet, sommige leuk en sommige moeilijk, die mij dichterbij mijzelf brengen en tot de persoon die ik wil zijn. Ik zit er nog middenin, en YSE sluit daar op dit moment perfect op aan.

Waar ligt jouw kracht?

Mijn enthousiasme en mijn kracht om mensen met elkaar te verbinden.

Als je één week de baas van YSE zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

De eerste gedachte was: makkie, we gaan met z’n allen een week naar de zon en avonturen beleven. Mocht dat niet binnen het budget passen, zou ik iedere dag voor verrassingen en random avonturen zorgen. Op maandag staan er foodtrucks in het gras voor lunch. Dinsdag staat er een trampoline-volleybal toernooi op de planning. Woensdag verwacht iedereen dat er iets gebeurt tijdens de lunch maar er gebeurt niets. De verrassing is extra groot als we om 5 uur een enorm waterballonnengevecht hebben en het YSE managementteam in konijnenpakken over het terrein rent. Donderdag is er gala met veel champagne en vrijdag is iedereen vrij.

Wat zou jouw droomopdracht/-project/-rol zijn?

Data/techniek gebruiken om het milieu een handje te helpen. Ik heb hier wat ideeën voor die ik de komende tijd wil onderzoeken qua haalbaarheid.

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

‘Time Flies’ van Pete Philly & Perquisite. ‘Poveglia’ van Degs, De:Tune als ik iets energiekers wil.

Waar ben je in het weekend te vinden?

Zoveel mogelijk buiten! En zodra het weer kan met vrienden in de kroeg.

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

Ik ben er al.

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op