menu

Projects, Daan de Weger

Daan is Interim Projects Young Professional bij YSE.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Daan de Weger

Waarom heb je gekozen voor het Projects traineeship?

Ik was op zoek naar een plek waar ik veel ruimte zou krijgen om mezelf te ontwikkelen, maar dan nog niet op 1 vaste positie binnen een bedrijf. Ik wilde graag nog meerdere dingen uit proberen om te kijken waar ik veel waarde kan toevoegen. Dus lekker in de breedte kunnen ontdekken en ontwikkelen eigenlijk! Het Projects traineeship binnen YSE biedt die mogelijkheid doordat je in verschillende keukens een kijkje kan nemen, overal een mooie leercurve tegemoet kan zien komen en je daarbij nog vanuit YSE ondersteunt wordt in je ontwikkeling via een verdiepend, persoonlijk ontwikkeltraject. En de cultuur binnen YSE (platte organisatie, ambitieuze en gedreven mensen, sociaal) beviel me ook erg goed!

Wat doe je in jouw rol?

Momenteel ben ik bezig het met het schrijven van een strategisch advies voor YSE over de social media marketing strategie binnen YSE. Super interessant, een voor mij onbekend gebied maar ik geniet er erg van om me daarin te storten en alles uit te pluizen. Plus je kan meteen resultaat zien met het implementeren ervan!

Hiervoor zat ik opdracht bij ABN AMRO, waar ik een herorganisatie hielp ondersteunen. Er werden drie nieuwe afdelingen opgericht en deze moesten operationeel gaan draaien. Een project met een hele steile leercurve, veel werksessies om samen duidelijkheid te creëren en een hele interessant omgeving, waarbij ik met diverse afdelingshoofden samen keek waar ze naartoe wilden als collectief en met hun eigen afdelingen. Erg leuk!

Waar ben je trots op?

Mijn doelgerichtheid en analytisch vermogen waarmee ik bewust stappen kan maken met de blik naar voren. Ook op het uitbrengen van mijn eerste plaat op een officieel elektronisch muziek label. En op mijn zusje die ondanks een beperking laat zien hoe je niet moet opgeven in het leven.

Waar ligt jouw kracht?

Van nature ben ik een verbinder: ik maak makkelijk contact met mensen, ben vrij kalm van mezelf en kan rustig blijven in stressvolle situaties. Zo kan ik goed mensen samenbrengen als spil in het midden, als ze er zelf niet uitkomen of hulp nodig hebben. Daarbij ligt mijn kracht ook in mijn doorzettingsvermogen. Ik voel me lekker als ik ergens mijn tanden in kan zetten, en opgeven staat daarbij niet in mijn woordenboek. Geen muur te hoog!

Als je één week de baas van YSE zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

Hmm.. dan zou ik toch wel iets gaan ondernemen waarvan iedereen achteraf denkt: nooit gedacht dat dat zou lukken, maar dat hebben we als team maar mooi gedaan. Wat dacht je van samen de Mount Everest beklimmen (of een iets kleinere berg, vooruit 😉). Eén team, één taak! Super voor het groepsgevoel: even afzien met elkaar, maar daarna een beloning die het dubbel en dwars waard is.

Wat zou jouw droomopdracht/-project/-rol zijn?

In een droomopdracht zou ik in mijn gecombineerde studieachtergrond van verandermanagement en psychologie samen laten komen, dus zowel een harde als zachte kant. Dan nog bezig zijn met mensen en doelgericht toewerken naar resultaat erbij, en ik krijg energie! Idealiter zou ik wel eens in een situatie belanden waarbij je een grote verandering op cultuurgebied bij bijvoorbeeld een fusie tussen twee partijen moet begeleiden. Super interessant natuurlijk door de grote veranderende omgeving, de ongetwijfeld grote weerstand en dan daarbij de mogelijkheid om mensen door het traject te loodsen naar een fijne nieuwe werkomgeving!

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Muziek is echt mijn grote passie, en ik luister dan ook heel veel verschillende soorten genres en stijlen. Ook echt de hele dag door, dus geen één nummer houdt het echt lang vol als de nummer 1 bij mij. Maar een nummer wat ik nog wel vaker beluister, is ‘’ Colyn - Amor’’ – voor mij een prachtig voorbeeld van hoe elektronsiche muziek je ook echt kan raken..

Waar ben je in het weekend te vinden?

Vrijdagavond is meestal mijn uitgaansavond, dus dan wordt er wel een feestje gebouwd.. op één van de andere twee dagen sport ik, en muziek maken pas ik er ook nog wel bij in. Verder vind ik een relaxed avondje thuis af en toe ook lekker, ik draai mijn hand niet om voor het maken van een uitgebreide eigen borrelplank!

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

Dan moeten we in figuurlijke zin een heel stuk terug in de tijd, namelijk naar de Romeinen en de Stoicijnse filosofie. Grote les daaruit is (ik parafraseer) ‘’Controleer wat je kan controleren, en laat gaan waar je geen controle over hebt.’’ Af en toe terugkomen op deze gedachte kan alles wat er in je leven gebeurt af en toe even goed in (positief) perspectief plaatsen.

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op