menu

Digital, Alec Oosterink

Alec is Interim Young Professional in ons Digital traineeship.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Alec Oosterink

Waarom heb je gekozen voor het Digital traineeship?

The future is now (old man)! Stiekem ben ik altijd wel een geek geweest. Ik haal energie uit het leren van nieuwe digitale tools. Daarnaast heb ik de ambitie om mezelf te ontwikkelen tot innovatie coach en om daaraan bij te dragen wil ik ook aan mijn digitale hard skills werken.

Wat doe je in jouw rol?

Ik ben als projectleider met name verantwoordelijk voor het organiseren van experimenten om het SBR-stelsel klaar te stomen voor de toekomst. Wat mag ik dan allemaal doen? Ik haal nieuwe experiment ideeën op bij belanghebbenden, organiseer samenwerksessies met experts en belanghebbenden en neem deel aan verschillende overleggen. Daarnaast denk ik mee over de visie van het programma en werk ik samen met een andere YSE-er om de processen in het programma meer agile te maken.

Waar ben je trots op?

Op mijn Sichuan GongBao Tofu (宫保豆腐).

Waar ligt jouw kracht?

Velen zullen zeggen mijn bijna onuitputbare bron van energie. Daarmee verdiep ik me snel in nieuwe onderwerpen en creëer ik veel nieuwe ideeën, het liefst samen met anderen. Daarnaast stel ik me kwetsbaar op en durf te groeien.

Als je één week de baas van YSE zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

Ik zou een professionele keuken laten installeren met grote vlammen en pannen. Zodat je na je werk dag samen met collega’s goede diners kan houden.  

Wat zou jouw droomrol zijn?

Ik krijg veel energie van meedenken met nieuwe onderwerpen, omdat ik hier mijn kritische blik en creativiteit kan benutten. Het lijkt me gaaf om als start-up of innovatie coach anderen verder te helpen met hun ideeën.

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Spotify kan geen pijl trekken op mijn afspeelgedrag en ik ben slecht in het benoemen van een favoriet nummer. Maar luister eens naar: Cosmic Bruise – Clara Luzia!

Waar ben je in het weekend te vinden?

In deze tijden in verschillende natuurgebieden of in de keuken.

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op