menu

Adviseur Werving en Selectie, Sabine de Haan

Sabine is Adviseur Werving & Selectie bij YSE.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Sabine de Haan

Waarom heb je gekozen voor de baan als adviseur werving en selectie?

Tijdens mijn master Human Resource Management werden veel verschillende HR processen belicht en hiervan vond ik personeelsselectie één van de interessantste. Helaas bleef het in mijn master bij theorie… Dus toen ik vanuit mijn stage Training & Coaching bij YSE de kans kreeg om door te groeien in de rol van Adviseur Werving en Selectie, hoefde ik daar niet lang over na te denken!

Wat doe je in jouw rol?

De naam van mijn functie verklapt het al enigszins: Ik ben verantwoordelijk voor onze werving & selectie. Ik hou me dus zowel bezig met het op de kaart zetten van YSE als het selecteren van de kandidaten. In het kader van werving geef ik onder andere trainingen aan studentbesturen, schrijf ik vacatureteksten en organiseer ik kennismakingsevents. Voor de selectie screen ik cv’s en motivatiebrieven, voer ik sollicitatiegesprekken en run ik samen met mijn collega’s de selectiedag. Dit werven en selecteren doe ik niet alleen voor YSE zelf, ik adviseer hierin ook klanten.

Waar ben je trots op?

Mijn nieuwsgierigheid, durf en enthousiasme. In combinatie met mijn passie voor de bergen hebben deze eigenschappen me op bijzondere plekken gebracht en onvergetelijke momenten opgeleverd.

Waar ligt jouw kracht?

Mijn gestructureerde manier van werken in combinatie met oog voor de mensen om mij heen.

Als je één week de baas van YSE zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

Ik zou met YSE een week gaan hiken, bivakken en klimmen in de Alpen. In deze omgeving, die aanzet tot verwondering en uitdaging, kun je zo veel leren: Zowel over jezelf als over de mensen om je heen.

Wat zou jouw droomrol zijn?

Ik wil graag nog heel veel rollen ontdekken, maar wat ik in ieder geval nog een keer op me zou willen nemen is de rol van HR en Talent Manager. Hierbij hou ik me dan bezig met (het coördineren van) het gehele HR-proces, van werving, coaching en begeleiding, tot het voeren van exitgesprekken.

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Ik luister vaak albums, dus staan er meerdere nummers bovenaan ;). Albums die ik de afgelopen tijd veel heb geluisterd zijn ‘First Mind’ van Nick Mulvey, ‘Echoes, Silence, Patience & Grace’ van de Foo Fighters en ‘Gaijin’ van Elijah Nang. Maar volgende maand ziet deze lijst er weer compleet anders uit!

Waar ben je in het weekend te vinden?

In de klimhal, een natuurgebied, of op de racefiets. En als het even weer kan: Hoog op de rots, tijdens een klimweekend in Duitsland of België! ;)

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

Niet alles hoeft nu en blijf bij jezelf.

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op