menu

Digital, Andrea Bolt

Andrea is Interim Digital Young Professional bij YSE.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Andrea Bolt

Waarom heb je gekozen voor het Digital traineeship?

Met twee jaar werkervaring op zak wist ik eigenlijk nog steeds niet wat ik precies wilde. Wat ik wél wist was dat ik in een omgeving wilde werken waarin leren en persoonlijke ontwikkeling voorop staan, en waar ik bij verschillende organisaties een kijkje naar binnen kan nemen. YSE bood hiervoor voor mij de perfecte uitkomst. Ik koos voor specifiek het Digital traineeship omdat ik sterk geloof in de kansen die digitalisering met zich meebrengt voor de maatschappij, met name de rol die digitalisering speelt in verduurzaming. Ik geloof dat digitalisering & verduurzaming hand in hand kunnen gaan. Daar zet ik mij graag voor in en wil ik mij verder in ontwikkelen.

Wat doe je in jouw rol?

Momenteel zit ik op opdracht bij Logius (je kent het misschien van DigiD of MijnOverheid). Ik ben verantwoordelijk voor het opzetten van experimenten om onze dienstverlening te verbeteren. Ik ga hiervoor in gesprek met verschillende stakeholders om ideeën voor verbetering op te halen, om daar vervolgens kort cyclisch mee te experimenteren. Als de uitkomst succesvol blijkt wordt de oplossing breder geïmplementeerd. Daarnaast ben ik Scrummaster binnen ons team; organiseer ik af en toe (digitale) evenementen en schrijf ik mee aan papers, over o.a. duurzaamheid en nieuwe technologieën. Mijn taken lopen dus erg uiteen. Als je er meer over wilt weten kun je me altijd een berichtje sturen!

Waar ben je trots op?

Mijn lef en brede interesse. Ik krijg energie van nieuwe kennis opdoen; nieuwe plekken te ontdekken; nieuwe mensen te ontmoeten, etcetera. Hierdoor heb ik de afgelopen jaren veel verschillende dingen ondernomen (o.a. de studentenorganisatie Enactus in Groningen opgezet; een Summer School gevolgd in Z-Korea over Koreaanse geschiedenis en cultuur; vrijwilligerswerk gedaan in Colombia). Door al deze ervaringen (en hopelijk volgen er nog veel meer ;-)) prijs ik mezelf een rijk mens!

Waar ligt jouw kracht?

In mijn creativiteit, pragmatische aanpak en mijn vermogen om mensen te verbinden.

Als je één week de baas van YSE zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

Een hackathon organiseren om, met alle expertise en het grote netwerk dat YSE in huis heeft, een oplossing te realiseren voor een bepaald maatschappelijk probleem.  

Wat zou jouw droomopdracht zijn?

Een opdracht waarin tech en duurzaamheid samenkomen. Waarin ik al mijn energie, kennis en creativiteit kan inzetten om Nederland verder te verduurzamen, met behulp van nieuwe technologische ontwikkelingen.

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Op dit moment Black Pumas – Colors. Heerlijk nummer!

Waar ben je in het weekend te vinden?

Het liefst buiten; een wandeling of fietstocht maken, de Noordermarkt/Dappermarkt afstruinen, en ’s avonds lekker koken en borrelen.

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

Zoals mijn moeders WhatsApp status jarenlang luidde: “Volg je hart want dat klopt” :-).

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op