menu

Public, Nienke Huis in 't Veld

Nienke is young professional in ons Public traineeship.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Nienke Huis in 't Veld

Waarom heb je gekozen voor het Public traineeship? 

Het public traineeship biedt mij de kans om te mogen werken aan verschillende opdrachten binnen de publieke sector, waarbij ik kan werken aan datgene waar ik het liefst mee bezig ben: maatschappelijke vraagstukken. Het liefst werk ik aan sociale uitdagingen, waarbij ik kan bijdragen aan een betere samenleving. Voor mij is het daarbij belangrijk dat resultaten impact maken via bekende, andere of nieuwe wegen. 

Waar ben je trots op?

Ik denk toch wel mijn overwonnen angst door met een veel te oude roestige goedkope camper door het bergachtige Nieuw Zeeland te reizen en bij elke berg de moed erin te moeten houden dat de camper het wel zou gaan halen.  

Maar het meest trots ben ik op mijn lieve familie en vrienden. Ik ben de jongste van vier en heb inmiddels al zes lieve kleine nichtjes en neefjes. Als we met elkaar zijn, dan geniet ik enorm.

Waar ligt jouw kracht?

Mijn oprechte betrokkenheid in de mens maakt dat ik mensen wil verbinden en samen het verschil wil maken. Hierdoor vind ik het belangrijk om problemen en uitdagingen op zowel een doelgerichte als mensgerichte manier aan te pakken.

Als je één week de baas van YSE zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

Oeh.. dan zou ik een YSE inspiratie week organiseren in een zonnig land. Waarbij de meest inspirerende sprekers uit de wereld komen vertellen afgewisseld met strandwandelingen en allerlei (sportieve) activiteiten met elkaar. Oh, en de laatste dag huren we een grote boot om de week met fijne muziek en een koud biertje in het zonnetje goed af te sluiten.

Wat zou jouw droomrol zijn?

Dat zou een verbindende rol zijn tussen professionals en organisaties in bijvoorbeeld de zorg, het onderwijs, de overheid of andere maatschappelijk betrokken organisaties. Steeds meer organisaties hebben te maken met hoge verwachtingen vanuit de maatschappij, een beperkte budgettaire ruimte en grote complexe opdrachten. Door deze toenemende druk op zowel de organisaties als de professionals, lijkt het mij een hele gave uitdaging om, op een mensgerichte én resultaatgerichte manier, samen het verschil te maken.

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Op dit moment staat ‘Mens durf te leven’ van Wende Snijders bovenaan. Nadat ik haar vorig jaar live heb zien optreden ben ik echt geïnspireerd geraakt door haar geweldige muziek en haar krachtige teksten.
Daarnaast houd ik onwijs van pop, jazz en gospel muziek. Hoewel ik als jong meisje op klassiek pianoles ben gegaan, speelde ik ‘stiekem’ altijd de nummers van Alicia Keys thuis. 

Waar ben je in het weekend te vinden?

In de avond ben ik meestal op een feestje of met vrienden in de kroeg. Overdag houd ik ervan om een koffie te doen in de stad met vriendinnen, lekker te wandelen of langs familie te gaan.

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

Van mijn 97 jarige opa: ‘Van hard werken ga je niet dood, maar stress wat minder en geniet wat meer’.

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op