menu

VU, Enya Nieland

Enya is management trainee bij de Vrije Universiteit Amsterdam.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Enya Nieland

Waarom heb je gekozen voor het VU?

Drie jaar geleden ben ik begonnen bij de VU als student medewerker binnen de afdeling IT. Ik ben toen aangenomen als Frontend Developer voor de websites van de VU. Omdat ik destijds ook studeerde aan de VU was dit een erg leuke bijbaan waarbij ik twee totaal verschillende kanten van de VU leered kennen, als student en als medewerker. Met het development team werkte ik dan ook aan de websites waar ik als student zelf gebruik van maak. Daarnaast biedt de VU mij veel groei mogelijkheden, wat ik enorm waardeer. Hierdoor heb ik al met meerdere frameworks leren werken en ontwikkel ik mij met elk project weer verder op development gebied.

Waar ben je trots op?

Elke keer als er een nieuw project dan toch eindelijk live wordt gebracht ben ik weer trots op wat we als team op hebben kunnen leveren.

Waar ligt jouw kracht?

Binnen het development team heb ik zowel kennis als frontend en backend developer op gedaan. Toch ligt mijn kracht voornamelijk bij frontend. Programmeren is net puzzelen. Je blijft het proberen totdat je precies het resultaat krijgt wat je wilt. En het leuke aan frontend vind ik dat het heel visueel is en je dus op de website ook ziet wat je gebouwd hebt. Bij backend gebeurd er meer achter de schermen.

Wat zou jouw droomproject zijn?

Bij de VU heb ik de mazzel gehad dat ik bij verschillende projecten heb mogen helpen om dit samen met een team vanaf de grond op te bouwen. Bij elk van deze projecten heb ik enorm veel geleerd door de verschillende technieken en aanpak. Een droomproject houdt voor mij een project in waarbij je in een team de beste aanpak gaat zoeken. 

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Elke week heb ik weer een andere favoriet, maar het nummer dat op het moment boven aan mijn afspeellijst staat is Zo kan het dus ook van Maan.

Waar ben je in het weekend te vinden?

Omdat ik niet zo van stil zitten houd, ben ik in het weekend op allerlei plekken te vinden. Zo ga ik graag even de stad in om uit eten te gaan, te winkelen, of voor een gezellig uitje met of naar vrienden of familie.

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

Om gewoon mijn best te doen. Meer dan dat kan ik niet doen en als het dan fout gaat heb ik in ieder geval mijn best gedaan.

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op