menu

VU, Carlijn Backx

Carlijn is management trainee bij de Vrije Universiteit Amsterdam.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Carlijn Backx

Waarom heb je gekozen voor de VU?

Ik ben enthousiast geworden over YSE door een trainingsdag voor studentbesturen. Toen ik het traineeship van de VU bij de vacatures zag staan trok het maatschappelijke karakter van de VU me. Daarnaast voelde de stap van studeren naar werken een stukje kleiner, omdat ik nog steeds iedere dag op de universiteit te vinden ben!

Waar ben je trots op?

Afgelopen zomer ben ik met AIESEC naar Kenia geweest om vrijwilligerswerk te doen in een sloppenwijk. We hebben daar o.a. een voetbalevent georganiseerd voor de kinderen en geld opgehaald voor lesmateriaal voor de scholen in de wijk. Dit was zo vet!

Waar ligt jouw kracht?

Het verbinden van mensen en een fijne sfeer creëren.

Als je één week de baas van de VU zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

Zorgen voor meer verbinding door alle medewerkers op een andere afdeling te laten meelopen, zodat ze weten wat daar speelt en dat ook meer gaan waarderen. Daarnaast iedere dag een uitgebreide gratis lunch en als afsluiter een groot personeelsfeest ;)

Wat zou jouw droomproject zijn?

Een project met veel verschillende stakeholders die allemaal verschillende belangen hebben, waarbij ik als mediator fungeer.

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Ik kan niet kiezen! ’s Ochtends draai ik rustige en vrolijke muziek om erin te komen, bijvoorbeeld van Paul Sinha. Wanneer er ’s middags gefocust gewerkt moet worden draai ik graag techno.

Waar ben je in het weekend te vinden?

Echt overal: dansen op een feestje in de stad, goede gesprekken voeren onder het genot van een speciaal biertje in de kroeg of lekker de natuur in. Maar wel altijd met vrienden of familie.

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

Mijn pianolerares zei tegen me dat je alleen succesvol kan zijn wanneer je ergens 100% voor gaat. Als je al een Plan B hebt moet je je afvragen of je er wel helemaal voor wilt gaan.

Blog

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op