menu

Projects, Silke Dijkstra

Silke is Young Professional in ons Projects traineeship.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Silke Dijkstra

Waarom heb je gekozen voor het Projects Traineeship bij YSE?

Vanwege de combinatie van drie voor mij heel belangrijke aspecten die dit traineeship bij YSE biedt: een  fijne en open sfeer, veel aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling door middel van coaching en training én de kans om ervaring op te doen in verschillende rollen bij verschillende organisaties.

Waar ben je trots op?

Mijn brede interesse en zucht naar avontuur en nieuwe ervaringen. Dit heeft mij al veel leerzame en gave momenten opgeleverd. Bijvoorbeeld het alleen bewandelen van de bijna duizend kilometer lange Camino van Frankrijk naar Santiago de Compostella!


Waar ligt jouw kracht?

Het stellen van veel vragen. Ik ben van nature nieuwsgierig, zowel naar de mensen om mij heen als naar mijn omgeving. Ik geloof van iedereen en iedere situatie iets te kunnen leren. Daarom stel ik vaak veel vragen. Dit zorgt ervoor dat ik makkelijk contact maak en relaties opbouw, daarnaast zorgt het ervoor dat ik een nieuwe situatie, probleem of project me snel eigen maak en stimuleer ik tegelijkertijd de mensen met wie ik samenwerk een vraagstuk vanuit verschillende perspectieven te bekijken.

Als je één week de baas van YSE zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

Vol trots aan de hele wereld vertellen dat ik de baas ben van het allercoolste bedrijf dat ik ken!

Wat zou jouw droomopdracht zijn?

Mijn ambitie is om in ieder geval één opdracht te doen bij een ziekenhuis of andere organisatie in de zorg. De zorgsector spreekt mij aan vanwege de maatschappelijke relevantie, het uitdagende en dynamische speelveld van de vele stakeholders en belangen en het feit dat door de rol van de verzekeraar en overheid de gebruikelijke economische modellen van vraag en aanbod niet gelden. Ik heb met veel plezier een master afgerond in Gezondheidseconomie en wil graag in de praktijk meer leren over de prikkelende en uitdagende zorgsector in Nederland.

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Op dit moment luister ik de jaarlijkse top 100 vanaf mijn geboortejaar (1995) tot 2019 terug. In het algemeen verschilt het echter per dag en varieert het van jazz tot indie rock tot reggeaton en van drum & bass tot Nederlandstalige piratenmuziek.

Waar ben je in het weekend te vinden?

Buiten en/of met vrienden! Wandelen, fietsen, skeeleren, rennen, ontbijten op het balkon, lunchen of borrelen op het terras en live entertainment (muziek, cabaret, theater) zijn de activiteiten waar ik energie van krijg!

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

Angst is maar voor even spijt is voor altijd. Je hebt zelfvertrouwen nodig om je kwetsbaarheid te tonen

 

Blogs:

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op