menu

VU, Ties Terlouw

Ties is trainee bedrijfsvoering bij de Vrije Universiteit Amsterdam.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Ties Terlouw

Waarom heb je gekozen voor het VU traineeship? 

Graag wil ik mij inzetten voor goed onderwijs, wat ik heel erg belangrijk vind. De publieke sector trok mij altijd al vanwege het dienende karakter richting de samenleving et voilá; het traineeship op de Vrije Universiteit brengt deze twee werelden perfect samen. Ik vind het leuk en leerzaam om onderdeel uit te maken van de complex-dynamische organisatie binnen de universiteit en om een klein steentje bij te dragen aan onderwijs van hoge kwaliteit.

Waar ben je trots op?

Op het feit dat ik niet onverdienstelijk ben als parketteur. Door jarenlang met mijn vader mee te gaan, die parketteur van beroep is, heb ik veel geleerd. Ik houd ervan om met mijn handen bezig te zijn en vindt het leggen van houten vloeren een prachtig stuk vakmanschap.

Waar ligt jouw kracht?

Het analyseren van problemen van verschillende kanten om vervolgens na te denken over creatieve oplossingen. Ik vind het leuk om in grote lijnen na te denken en een positief-kritische bijdrage te leveren aan gesprekken. 

Als je één week de baas van VU zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

Dan zou mijn doel zijn om mensen over afdelings- of faculteitsmuren heen te laten stappen om hen in te laten zien dat je samen verder komt dan alleen. Dit geldt voor zowel de wetenschappers als de ondersteunende diensten.  

Wat zou jouw droomproject zijn?

Om ooit een eigen verwaarloosd boerderijtje te kopen en die dan helemaal gaan opknappen om er daarna lekker in te gaan wonen. 

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Ik luister graag naar klassieke muziek en omdat het net kerst is geweest, kies ik voor het Weihnachtsoratorium van Bach.

Waar ben je in het weekend te vinden?

Het liefste in de buurt van ons huis op de Veluwe. Het is heerlijk om daar in de natuur te sporten, te lezen of om tijd door te brengen met familie en vrienden. Zeker onder het genot van een goede whisky en een warm kampvuur, komen de beste gesprekken naar boven.

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

Nee heb je, ja kun je krijgen! Soms kost het veel moed om ergens op af te stappen, maar durf wordt beloond. Anderen denken vaak graag met je mee en het levert vaak hele mooie dingen op. 

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op