menu

Smurfit Kappa, David den Ottolander

David is trainee bij Smurfit Kappa.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

David den Ottolander

Waarom heb je gekozen voor het Smurfit Kappa traineeship?

Smurfit Kappa sprak mij heel erg aan, omdat de cultuur waarin toegankelijkheid, een hoog respect gehalte en een no-nonsens mentaliteit belangrijk waardes voor mij zijn. Daarnaast wil ik mij graag binnen de verpakkingsindustrie meer verdiepen in de actuele onderwerpen duurzaamheid en e-commerce. Hierdoor raakte ik met name steeds meer gefascineerd over de mogelijkheden in de wereldwijde verpakkingsindustrie. Ik wil graag de business leren kennen!

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op wat ik nu heb bereikt. School gerelateerd ben ik op de mavo begonnen en afgestudeerd met een universitaire master. Die doelstelling heb ik behaald. Daarnaast ben ik trots op een grote diverse groep aantal vrienden die ik heb gemaakt zich overal op deze aardbol begeven. Ik heb hierdoor veel opgestoken van andere culturen en is het makkelijker voor mij geworden om uit mijn comfortzone te treden. Daarnaast ben ik trots op hoe mijn ouders mij hebben opgevoed waarin nieuwsgierigheid, discipline, onafhankelijkheid, empathie en precisie belangrijke eigenschappen zijn.

Waar ligt jouw kracht?

Mijn kracht is dat ik een bruggenbouwer ben. Wat ik heel veel in Nederland zie is dat veel mensen binnen eigen community blijven waardoor ze weinig in aanraking komen met de lokale buitenwereld. Ik zie het als een verrijking door er vaak uit te stappen en ik neem andere mensen daarin mee. Wanneer je een nieuwe wereld binnenstapt ben ik niet bang om anders te zijn dan. Ik haal mijn voordelen er juist uit en probeer van hun nadelen hun voordelen te maken. Kortom, ik ben altijd opzoek naar een win-win situatie. Daarnaast beschik ik over een goed creatief en analytisch vermogen en ben ik pro-actief. Ik kan niet stil zitten!

Als je één week de baas van Smurfit Kappa zou mogen zijn, wat zou je dan doen? 

Binnen SK zou ik graag een evenement willen organiseren waarin diverse divisies van SK rond het thema duurzaamheid in aanraking komen en met elkaar de verbinding zoeken vanuit een lange termijn doel.

Wat zou jouw droomproject zijn?

Mijn droomproject zou zijn om het BetterPlanetPackaging thema om globaal niveau verder te kunnen uitrollen. Naast dat maak ik mij heel erg zorgen maak over de planeet, maar tegelijkertijd zo'n actueel onderwerp waar ik heel veel kansen zie. Alles wordt namelijk in de toekomst duurzaam verpakt. Maatschappelijk gezien kunnen we niet anders.

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Uiteraard is er één nummer die er uitspringt bij mijn favoriete artiest: Robbie Williams, Angels. Inmiddels weten al mijn vrienden dat ook en ben ik niet vies om op een podium te staan.

Waar ben je in het weekend te vinden?

In het weekend ben ik meestal in de Pijp in Amsterdam te vinden met mijn maten of op het sportveld. Een gezonde combinatie zeggen ze.

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

Oordeel niet op een afstandje, wees niet bang, wees dapper, stap er op af en ga het beleven.

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op