menu

UWV, Ellemijn Hofland

Ellemijn Hofland is young professional bij UWV.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Ellemijn Hofland

Waarom heb je gekozen voor het traineeship bij UWV?

Ik was opzoek naar een brede functie binnen een grote organisatie, maar met de mogelijkheid tot een traineeship of persoonlijke ontwikkeling. De combinatie UWV/YSE gaf mij die brede functie als communicatieadviseur én een tweejarig persoonlijk/professioneel leertraject.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op het feit dat ik nog wachtende op de uitslag van mijn scriptie, al een functie had gevonden die aansloot op mijn wensen én werd aangenomen. Ik denk dat er niet veel organisaties zijn waar je zoveel kan leren over organisatiestructuren en culturen als het UWV; onderwerpen waar ik als Organisatiewetenschapper interesse in heb. Als communicatieadviseur kan ik aan die begrippen ook nog eens een steentje bijdragen en de uitkomsten van mijn werk proberen terug te vinden in gedrags- en cultuurveranderingen.

Waar ligt jouw kracht?

Ik ben geïnteresseerd in groepsdynamica en wat het menselijk handelen kan beïnvloeden. Tijdens mijn studie Bestuur- en Organisatiewetenschap en minor Organisatiepsychologie heb ik hier de beginselen van mogen leren. Ik hoop hier door ervaring in het werkveld en meer scholing een expertise in op te bouwen.  

Als je één week de baas van UWV zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

Binnen een organisatie met de omvang van het UWV valt er niks te veranderen binnen één week. Ik denk dat er wel wat te doen staat binnen de organisatiestructuur en cultuur welke het UWV kent. Namelijk dat er hard jonge frisse blikken nodig bevonden worden, maar men het nog lastig vindt deze ook daadwerkelijk te horen en een goede plek te geven binnen de organisatie. Ik zou hierin de volgende stappen willen zetten, als ik een week de baas zou zijn van UWV.

Wat zou jouw droomopdracht zijn?

Ik zou het super tof vinden om te gaan werken binnen de filantropie. Betekenisvol werk met hoge maatschappelijke invloed waarbij je werkt, in een naar mijn mening, bedrijf dat een combinatie is van de commerciële- en non-profit wereld. Hierin de advies- en/of onderzoek kant opzoeken is wat ik op dit moment ambieer.

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

Elk mens heeft zo zijn of haar persoonlijkheids-voorkeuren. Deze kunnen wel of niet bij een organisatie passen. Ieder mens kan zich dan ook aanpassen aan een organisatiecultuur, maar ga altijd op zoek naar een organisatie met een structuur en cultuur welke aansluit op jou als persoon, in plaats van enkel naar de juiste functie. Een zoektocht die je veel goeds zal brengen!

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op