menu

Smurfit Kappa, Yasmine Bal

Yasmine is young professional in het traineeship van Smurfit Kappa.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Yasmine Bal

Waarom heb je gekozen voor het Smurfit Kappa traineeship bij YSE?

De missie van Smurfit Kappa 'Samen werken aan het succes van de klant' is precies hoe ik een geslaagd ontwerpproces voor me zie. Smurfit Kappa maakt niet alleen verpakkingen van golfkarton, maar ontwerpt een oplossing die naadloos past in de productieketen van de klant.

Daarnaast heb ik tijdens de sollicitatieprocedure telkens gemerkt dat er echt gekeken wordt hoe ik als persoon kan passen in dit traineeship. De kleinschaligheid van het traineeship, waarin persoonlijke ontwikkeling (onder andere via trainingen en coaching van YSE) centraal staat en waarbij je zelf sturing kunt geven aan hoe jouw pad binnen Smurfit Kappa eruit ziet, trokken me verder over de streep.

Waar ben je trots op?

Door niet het voordehand liggende pad te kiezen, heb ik van veel verschillende (werk)plekken kunnen leren. Zo ben ik een ondernemende ontwerper met kennis van transport en logistiek geworden, heb ik in een start-up en als zzp'er gewerkt, mooie evenementen georganiseerd, in zowel het westen en zuiden van het land gewoond, alle racketsporten een tijdje beoefend en volgen er vast nog meer kansen die ik graag zal aangrijpen.

Waar ligt jouw kracht?

Analystische vaardigheden staat op één, dat is me nog duidelijker geworden uit de feedback van collega's en medetrainees. Daar staan creativiteit en nieuwsgierigheid tegenover – een combinatie waardoor ik stevig in mijn schoenen sta!

Als je één week de baas van Smurfit Kappa zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

Middelen vrijmaken voor innovatie en experimenteren! In een groot bedrijf als Smurfit Kappa barst het van de ideeën en kennis, maar is er lang niet altijd ruimte om die door te ontwikkelen tot marktwaardige concepten.

Leuke vraag, want het zet me aan het denken in welke vorm dit al mogelijk zou zijn? Kan variëren van een ideeënbox / Dragon's Den / innovatiekit bij alle vestigingen / …
Wordt vervolgd!

Wat zou jouw droomopdracht zijn?

Een opdracht met de voeten in de klei met lokale en groepsbrede impact. Oftewel een project in de fabriek, waarbij het werk op de vloer leidend is voor beslissingen hoger in de boom in plaats van andersom. Zulke opdrachten zijn er bij Smurfit Kappa, dus die droom komt vast uit!

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Memories van Maroon5
Nog leuker is om verrast te worden door liedjes die zo'n memory oproepen

Waar ben je in het weekend te vinden?

In en om huis met vrienden of familie. Om spullen op te knappen, in de tuin te werken of lekker te koken.

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

… komt van mijn oom en heet 'de helikopterview'. Als je nieuw bent in een organisatie is het verstandig om eerst een tijdje rond te zweven en de boel van boven te bekijken, voor je je eigen standpunt inneemt – inhoudelijk, maar ook als het gaat over de sociale omgang met collega's. Ook als je eenmaal geland bent, kan het goed helpen om af en toe de helikopterview aan te nemen en zo van bovenaf naar de huidige situatie te kijken!

Blogs

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op