menu

Public, Raoul Rozestraten

Raoul is Public Young Professional bij YSE.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Raoul Rozestraten

Waarom heb je gekozen voor het Public traineeship bij YSE? 

Ik wil in mijn werk graag een positieve impact hebben op mensen. Ik vind het belangrijk om mijn kwaliteiten in te zetten voor iets waar ik achter sta en waarbij we als samenleving erop vooruit gaan. Daarom ben ik het public traineeship bij YSE gaan doen! Binnen het traineeship krijg ik veel ruimte om mezelf te ontwikkelen, door middel van trainingen, maar ook zeker door middel van gesprekken met mijn People Manager.

Waar ben je trots op?

In mijn opdracht heb ik de afgelopen maanden een mooi idee van het Schuldenlab070 mogen uitwerken: een pilot waarin we de mensen in een kansarme woonflat in Den Haag met behulp van persoonlijke aandacht, een schuldenstop en een collectieve regeling weer perspectief proberen te geven. Daarvoor zijn we met een grote groep partners in gesprek gegaan en ze zijn vooralsnog allemaal enthousiast. Het project staat nog in de kinderschoenen, maar ik ben er zeker trots op!

Waar ligt jouw kracht?

Mijn kracht ligt volgens mij in het verbinden van mensen en organisaties; het enthousiasmerend overbrengen van verhalen en het zoeken van creatieve oplossingen voor problemen. In organisaties waar ik die kwaliteiten in kan zetten ben ik op m’n best!

Als je één week de baas van YSE zou mogen zijn, wat zou je dan doen? 

Moeilijk… Ik denk dat ik een mensgerichte ‘baas’ zou zijn. Dus ik zou willen weten hoe YSE-ers, intercompany, incompany, trainers en management YSE ervaren en waar zij vinden dat we als organisatie heen moeten de komende jaren. Volgens mij is YSE daar ook al bewust mee bezig! 

Wat zou jouw droomopdracht zijn?

Ik zit op dit moment heel goed op mijn huidige opdracht bij het Schuldenlab070 in Den Haag. Daar kan ik mensen en organisaties bij elkaar brengen om ons huidige stelsel rondom schuldenproblematiek kritisch onder de loep te nemen. Ik kan mensen nieuwe ideeën voorleggen en hen laten nadenken over wat zij kunnen bijdragen aan een oplossing. Schuldenlab is een organisatie die hoge ambities stelt: iedereen in Nederland schuldenzorgvrij. Daar houd ik van!

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Eén van de nummers die vaak in mijn afspeellijsten terugkomt is “Brothers in arms” van Dire Straits!

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

Mijn rijinstructeur zei een aantal jaar geleden tegen me: “Ik heb liever dat je snel een keuze maakt en hem kan corrigeren, dan dat je te lang twijfelt en geen keuze maakt.” Heel nuttig op de snelweg, maar ook in mijn dagelijkse werk!  

Blog

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op