menu

UWV, Sara Kuin

Sara Kuin is young professional bij UWV.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Sara Kuin

Waarom heb je gekozen voor het UWV traineeship van YSE?

Als jonge starter kiezen voor een traineeship bij een grote blauwe organisatie, waarom zou je dat doen?! Deze vraag heb ik veel gehoord in mijn omgeving, maar daar heb ik dan ook maar 1 antwoord op: Waarom niet?! Waarom zou je jezelf niet willen uitdagen en proberen één van de behoudendste organisaties te veranderen. Hoe vet is het om als jonge starter je steentje bij te mogen dragen aan een organisatie waar zoveel burgers van afhankelijk zijn. Een mooie uitdaging die ik tot op de dag van vandaag met alle plezier aanga.

Waar ben je trots op?

Tijdens mijn studententijd ben ik actief geweest in de sociale onderneming Mevrouw Cous. Hier kookte ik elke week met vrouwen met een migratieachtergrond om de Nederlandse taal en hun netwerk te bevorderen. Mijn doel was vooral om deze vrouwen op hun gemak te stellen en zo hun integratie in Amsterdam te bevorderen. Dit doel was voor mij bereikt toen een vrouw naar mij toe kwam en zei: ‘Sara, ik durf nu met mijn buurvrouw te praten, Nederland is toch niet zo eng.’ Dat ik hieraan kon bijdragen maakte mij enorm trots.


Waar ligt jouw kracht?

Als tiener vond ik mijn eigen enthousiasme en uitspraak: ‘ik vind alles leuk’ altijd vrij irritant. Waarom kon ik nou nooit is één ding super leuk vinden en daar volop focussen? Maar nu ben ik trots op mijn veelzijdigheid en enthousiasme. Het zorgt ervoor dat ik snel kan schakelen en vol enthousiasme en overtuiging elke uitdaging aanga.

Als je één week de baas van UWV zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

Bij UWV kunnen we veel van elkaar leren en meer samenwerken. Ik zou daarom iedereen een week een soortgelijke functie laten bekleden in een andere divisie/afdeling. Zo zou ik de samenwerking tussen afdelingen/divisies willen stimuleren. We zijn namelijk allemaal bezig voor één en dezelfde klant! We gaan een nog mooiere organisatie worden als iedereen binnen de organisatie voor 1 UWV gaat werken. Zo kunnen we nog meer gaan bouwen op het vakmanschap van de medewerkers.

Wat zou jouw droomopdracht zijn?

Mijn droomopdracht is een opdracht waarbij ik mensen kan motiveren om het beste uit zichzelf en de organisatie te halen. Het mooiste zou zijn als ik dit kan combineren met mijn interesse voor sociaal maatschappelijke vraagstukken.

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Under – Jordan Mackampa

Waar ben je in het weekend te vinden?

Op maandagmorgen kijk ik alweer uit naar het volgende weekend, waarin ik voornamelijk leuke dingen doe met vrienden. Ik hou van lekker koken, borrelen en vooral veel gezelligheid.

Het beste advies dat ik ooit kreeg…

Toen ik net begon als communicatieadviseur bij UWV wilde ik alleen maar knallen. Ik kwam het UWV binnen met ontzettend veel energie om aan de slag te gaan. Alleen bij binnenkomst viel het toch allemaal een beetje tegen. Ik verveelde mij en snapte helemaal niks van de organisatiestructuur. De eerste week heb ik mij daar enorm druk om gemaakt en dacht: dit gaat mij niet nog een week gebeuren. Vol adrenaline liep ik maandagmorgen naar mijn leidinggevende en zei: ‘Kunnen wij nu praten’. Hij schrok en grapte: ‘Je gaat toch niet nu al weg’. Vervolgens begon ik 5 minuten te ratelen over dat ik wilde aanpakken en de organisatie nu wilde begrijpen. Hij begon een steeds grotere glimlach op zijn gezicht te krijgen en zei: ‘Doe nou is rustig joh, je bent er pas een week en gun jezelf is de tijd.’ Dit was het beste advies ooit. Voor mij werd namelijk duidelijk dat ik niet altijd vol hoefde te gaan, soms mag je jezelf best wat tijd gunnen om iets te begrijpen.  

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op