menu

Circular, Erwin Fijt

Erwin is Young Professional in ons Circular traineeship.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Erwin Fijt

Waarom heb je gekozen voor het Circular traineeship?

Eigenlijk heb ik hier een heel erg simpel antwoord op en dat is dat ik graag wil bijdragen aan de transitie naar een circulaire economie. Vanuit mijn studies, Milieuwetenschappen en Industriële ecologie, ben ik altijd veel met dit thema bezig geweest en ik kan wel stellen dat we als samenleving voor een ontzettend grote en complexe uitdaging staan die raakt aan veel facetten van ons leven. Hoe ik denk dat we deze uitdaging moeten aangaan? Door niet stil te zitten en te hopen dat het allemaal maar goed komt, maar door actief aan de slag te gaan met deze transitie! Vele handen maken licht werk, dus met hoe meer mensen we deze uitdaging aangaan, hoe groter de kans van slagen. 

Het Circular traineeship van YSE biedt mij de mogelijkheid om bij organisaties uit verschillende bedrijfstakken aan de slag te gaan met circulariteit en te leren van perspectieven en expertises vanuit diverse organisaties. Kortom, een mooie plek om dat young professional zijn eens uit te proberen.

Waar ben je trots op?

De momenten waarop ik met mijn bandje op een podium sta en mensen een mooie avond kan bezorgen vervullen me altijd met trots, omdat we dit bereiken door écht te doen wat we leuk vinden! Op zo’n moment komt voor mij alles samen.

Waar ligt jouw kracht?

Mijn kracht ligt in de combinatie van het kunnen doorgronden en aanpakken van complexe duurzaamheidsvraagstukken en de positieve en enthousiaste manier waarop ik te werk ga.

Als je één week de baas van YSE zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

In het kader van vitaliteit zou een voetbalkooi niet misstaan bij YSE. Dan kunnen we in plaats van een rondje lopen na de lunch even een kort potje voetballen.

Wat zou jouw droomopdracht zijn?

In mijn droomopdracht zou ik bezig zijn met het verduurzamen van de financiële sector. Ik geloof er sterk in dat de financiële sector een erg belangrijke rol speelt in de transitie naar een duurzame en circulaire economie. Ook zou ik het heel erg gaaf vinden om bezig te zijn met het circulair inrichten van een bepaalde keten!

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Dat verandert vrij regelmatig, maar op dit moment luister ik graag naar Spinvis! Sinds ik ooit naar een liveoptreden van hem ben geweest scoort het hoog in mijn lijstje veel gedraaide muziek. Daaromheen zal je veel muziek tegenkomen die getypeerd kan worden als Classic Rock.

Waar ben je in het weekend te vinden?

Als het een heel erg goed weekend is dan vind je me in een kroegje met wat vrienden, in de keuken om uitgebreid te koken, voor de televisie om een paar mooie voetbalwedstrijden te kijken, en als ik dan toch mag kiezen, dan ook nog op een kleinschalig muziekfestivalletje in de stad met een biertje in mijn hand.

Blogs:

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op