menu

WeShareTalent, Margot Venhuizen

Margot is Young Professional bij WeShareTalent.

Stuur e-mail Naar LinkedIn

Margot Venhuizen

Waarom heb je gekozen voor het WeShareTalent traineeship?

Ik geloof heel sterk in de kracht van het delen van kennis en dat is waar WeShareTalent in de kern voor staat. Dat ik vanuit die visie in een team mee mag bouwen aan het platform dat daarvoor geboden wordt, in combinatie met de trainingen vanuit YSE, is echt te gek.

Waar ben je trots op?

Op de persoonlijke zoektocht die ik heb ingezet in het laatste jaar van mijn onderzoeksmaster in hart en vaten, met als resultaat een 180 graden koersverandering met betrekking tot het soort werk dat ik wilde gaan doen na mijn studie. Door verschillende projecten naast mijn studie te hebben opgepakt merkte ik, dat ik bakken met energie kreeg op het moment dat ik mensen met elkaar kon verbinden. Daar mag ik nu fulltime mee aan de slag.

Waar ligt jouw kracht?

Het hebben van een heldere helikopterview en daarmee goed op consequenties van acties te kunnen anticiperen. Daardoor denk ik niet snel in risico’s, maar eerder in scenario’s. Verder zie ik mijn enthousiasme en oprechte interesse in mensen als mijn grootste kracht.

Als je één week de baas van WST zou mogen zijn, wat zou je dan doen?

Eén week, hmm deze is lastig. Als ik dan ook kan beschikken over het netwerk van de baas van WST, dan zou ik dat voor drie dingen inzetten:

1. Voor de organisatie: lijntjes uitzetten om een populaire internationale spreker te vragen voor een groot event in Nederland. 

2. Voor het team: vragen waar zij nou graag achter de schermen willen kijken, dat te faciliteren en in de avond weer bij elkaar komen voor een etentje.

3. Voor mezelf: finalekaarten bemachtigen voor Wimbledon, in de Royal Box naast tennislegende Rod Laver.

Wat zou jouw droomopdracht zijn?

Mijn hoofd ontploft direct door de hoeveelheid aan ideeën die opkomen bij deze vraag. Voor nu kies ik de rol als projectmanager, met als project het uitbreiden van het aanbod van WST. Bijvoorbeeld meerdaagse trainingen ontwikkelen, waarbij ervaren en beginnende coaches samenwerken. Op die manier creëer je tegelijkertijd ook de mogelijkheid voor ‘new kids on the block’ coaches om intensief trainingservaring op te doen.

Welk nummer staat bovenaan jouw afspeellijst?

Haha, mijn afspeellijst is de meest onsamenhangende verzameling die je je kunt bedenken. Bovenaan staat heel random het nummer Real Estate van Adam Melchor. Van wie?!?

Waar ben je in het weekend te vinden?

Als de zon schijnt fietsend langs de Amstel, als het stormt vliegtuigen spottend langs de Polderbaan en als het regent op de bank met mijn nichtje Nora op schoot.

Het beste advies dat ik ooit kreeg...

Jay Shetty gaf met afstand het beste advies ooit: ‘Iedereen heeft zijn eigen timing.’

Blog

Kunnen we je helpen?

Wij nemen contact met je op